Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δικό της «Επίτροπο λιτότητας» ετοιμάζει η Ελλάδα

Δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ...


κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάνει, επίσης, λόγο για «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος» από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» εμφανίζεται να συμφωνεί απολύτως με την ιδέα του ορισμού ενός «Επιτρόπου», ο οποίος θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα. 
«Έχει μικρή σημασία να μαλώνουμε για τη λέξη, που θα επιλέξουμε. Υποστηρίζω στην ουσία απόλυτα αυτό που ζητάει ο Φόλκερ Κάουντερ (σσ. επικεφαλής της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να διοικηθεί πιο αυστηρά, εν ανάγκη και από «Επίτροπο»). 

Πρέπει να είναι δυνατό να βοηθήσεις χώρες που δεν προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις. Το πώς θα το ονομάσεις αυτό και τι περιεχόμενο θα του δώσεις, πρέπει να το συζητήσεις με ηρεμία και ησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :