Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Η Ελλάδα ολιγωρεί επικίνδυνα…»

του Λευτέρη Αυγενάκη
«Έκπληκτη ολόκληρη η Ευρώπη ενημερώθηκε για το non paper που έστειλε το Βερολίνο στα 17 μέλη της Ε.Ε. με τίτλο: Να τεθεί η Ελλάδα υπό διοίκηση ...


οικονομικού επιτρόπου. Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων, που μιλούσαν ακόμα και για καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων εις βάρος μίας χώρας, η Γερμανία αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί. Η προκλητική και επικίνδυνη απαίτηση της κυβέρνησης Μέρκελ, όμως, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποβαθμιστεί.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη οιονεί πολεμική πράξη εν καιρώ ειρήνης μετά το 1940. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τις κατοχικές αποζημιώσεις, ως οφείλει βάσει διεθνών συνθηκών, καθώς εξαιτίας της το ελληνικό δημόσιο είχε υποχρεωθεί στην πληρωμή υπέρμετρων «Εξόδων Κατοχής» με επιπλέον καταβολή κατοχικού δανείου. Το γεγονός αυτό έπληξε ανεπανόρθωτα τα δημοσιονομικά της χώρας και αυξήθηκε σημαντικά η φορολογία. Παράλληλα, εκατοντάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν ή είδαν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται.
Όπως προκύπτει, το όραμα της Καγκελαρίας δεν είναι μία ισχυρή Ευρώπη που θα αποτελείται από ισότιμα κράτη-μέλη, όπως προβλεπόταν και στην ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρή Ευρώπη, κατά την κ. Μέρκελ, είναι η απόλυτη υποταγή των ευρωπαϊκών λαών στο γερμανικό μοντέλο ζωής σκέψης και δράσης. Αυτό που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα είναι ότι -τουλάχιστον από την πλευρά της Γερμανίας- δεν υπάρχει καμιά πολιτική βούληση ώστε να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της κρίσης χρέους στη Γηραιά Ήπειρο. Η γερμανική λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι μία διακυβέρνηση αποικιοκρατικής λογικής, όπου οι υποτελείς δεν θα μπορούν να επεμβαίνουν ούτε καν σε εσωτερικά θέματα της χώρας τους.
Η σύγχρονη απειλή δεν περιλαμβάνει μάχες και όπλα (ακόμα και αν αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε από -πού αλλού- την ίδια τη Γερμανία!). Περιλαμβάνει όμως θύματα, ανθρώπινες απώλειες, απόλυτη καταστροφή της προσωπικής ζωής. Μόνο στην Ελλάδα οι άνεργοι φθάνουν ήδη το 1.000.000, ενώ σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου οι αριθμοί αυτοί πολλαπλασιάζονται. Η κοινωνία παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει την εκρηκτική αύξηση των αστέγων. Τη στέρηση ουσιαστικά βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η εστίαση και η εργασία.
Η άλλοτε κραταιά και ισχυρή Ευρώπη αδυνατεί εδώ και δύο χρόνια να βάλει τέλος στα πειράματα των κερδοσκόπων. Να δώσει οριστική λύση στην έκρηξη της κρίσης χρέους, να αντισταθεί στις πιέσεις, να αποτελέσει εν τέλει το ρυθμιστή της παγκόσμιας οικονομίας με το ισχυρότερο νόμισμα. Η ίδια Ελλάδα, βυθισμένη στο φόβο του πολιτικού κόστους, ολιγωρεί επικίνδυνα σέρνοντας τη χώρα ολοένα και πιο κοντά στον εφιάλτη της χρεοκοπίας.
Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος αλλά και οι τρεις αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορέσουν -έστω και για πρώτη φορά- να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.»

Το άρθρο του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με τίτλο «Η Ελλάδα ολιγωρεί επικίνδυνα…», όπως δημοσιεύθηκε στην Ημερησία του Σαββάτου στις 4/2/2012.
Μπορείτε να το διαβάσετε και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια :