Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα έχει τρεις μέρες περιθώριο για να αποφύγει την χρεοκοπία

Deutsche Bank: Τρεις μέρες περιθώριο έχει η Ελλάδα ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, Τ. Mayer, επαναλαμβάνοντας την ....


κρισιμότητα των στιγμών που περνά η ελληνική κυβέρνηση. Ο Mayer τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2012 σχεδόν 90 δις ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους της και την αναδιάρθρωση του χρέους στον ιδιωτικό τομέα.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα πάρει αυτά τα χρήματα, και τότε είναι γεγονός ότι θα χρεοκοπήσει και θα προκληθεί μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Από αυτήν την άποψη οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί, διαμηνύει η ένωση γερμανικών αποταμιευτικών (savings) τραπεζών, παρακολουθώντας στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.
Πιο καθησυχαστική εμφανίζεται η Βundesbank, η οποία επισημαίνει πως οι γερμανικές τράπεζες είναι σε θέση να απορροφήσουν το haircut που θα επιβληθεί στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.
“Οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να απορροφήσουν το ελληνικό haircut. Δεν απειλούνται από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”, αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Βundesbank.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :