Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνη ψευδαίσθηση τα περί επεκτατικών πολιτικών

«Επικίνδυνη και φαντασιακή ψευδαίσθηση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης την άποψη ότι η χώρα «πρέπει να ξεκινήσει επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές με σκοπό τη ...


δημιουργία ανάπτυξης», μιλώντας στο συνέδριο του Harvard Business School Club of Greece στο Μέγαρο Καρατζά.

Όπως διευκρίνισε «πριν από μια επέκταση, πρέπει να φτάσουμε σε μια νέα μακροοικονομική ισορροπία και να είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στις αδυναμίες μας. Πρώτα και κύρια πρέπει να εγκαταλείψουμε πολλά στερεότυπα, ιδεοληψίες καθώς και την άρνησή μας να κατανοήσουμε τον τρόπο δημιουργίας σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας στον κόσμο του σήμερα».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, για να πετύχει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει με επιτυχία το έργο που έχει αναλάβει, έργο που πρέπει να συνεχιστεί και μετά το πέρας του βίου της κυβέρνησης.

Επισήμανε ότι υπάρχουν αφενός «σημαντικές κοινωνικές δυνάμεις έτοιμες να δώσουν τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας», αλλά «και πολλές φωνές που προπαγανδίζουν ως όραμα εφιαλτικές προοπτικές».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Πάντοτε ηταν φωνή λογικής ο κύριος Γιαννίτσης.