Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν Μορμόνο για πρόεδρο! Δεν ξέρουν καν αν οι Μορμόνοι είναι Χριστιανοί!


H μάχη στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα έφερε στην επιφάνεια ένα άλλο «καυτό» για τους Αμερικανούς ζήτημα: θα μπορούσε ένας μορμόνος, όπως το φαβορί Μιτ Ρόμνεϊ, να ...
διεκδικήσει την είσοδό του στον Λευκό Οίκο; Το ερώτημα αυτό απασχολεί για πρώτη φορά τους πολίτες των ΗΠΑ.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς δεν θα ψήφιζε έναν μορμόνο. Επιπλέον, περίπου οι μισοί ερωτηθέντες δεν γνωρίζουν καν αν οι μορμόνοι είναι χριστιανοί.

Η κοινότητα των μορμόνων αριθμεί περίπου 7 εκατομμύρια μέλη. Ιστορικά έχουν κατηγορηθεί για ρατσιστές, οπαδοί της πολυγαμίας, αλλά και των θεωρίων συνωμοσίας, όπως υπενθυμίζει ο αρθρογράφος της El Pais.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσκόπηση, το 40% των πολιτών δεν βλέπει με καλό μάτι την είσοδο ενός μορμόνου στο Λευκό Οίκο, ενώ το 22% των ερωτηθέντων (σύμφωνα με την Gallup) δεν θα ψήφιζε μορμόνο για πρόεδρο.

Προς το παρόν ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει επικρατήσει στις προκριματικές του Ν.Χάμσαϊρ και της Αϊόβα, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Real Clear Politics, προηγείται με 4,7% στη Νότια Καρολίνα.

Εφόσον τελικά κερδίσει και εκεί, πολλοί θεωρούν ότι οι παγιώνεται ως ο πλέον κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τον προσεχή Νοέμβριο, τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ρόμνεϊ υπήρχε πιστός μορμόνος. Όπως συμβαίνει συνήθως, ταξίδεψε νέος σε χώρες όλου του κόσμου για να διαδώσει την πίστη του. Έζησε στην Γαλλία, αλλά και την Ισπανία.

Οι επόμενες αναμετρήσεις θα δείξουν αν τελικά και οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να αντέξουν μια τέτοια υποψηφιότητα...

* Διαβάστε περισσότερα για τους Μορμόνους, από την ελληνική Βικιπαιδεία, κάνοντας κλικ εδώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :