Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι ψάχνουν για Λούλα ή Τσάβες!

Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα και καθώς η αβεβαιότητα κυριαρχεί ως προς τις εξελίξεις στο πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας και της δυνατότητας επιτυχούς τελικής έκβασης των ...



διαπραγματεύσεων για το PSI νέο μνημόνιο, συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ του ΠαΣοΚ.

Θέμα της συνεδρίασης είναι η στάση του κόμματος εν όψει των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων και των όσων θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή, όμως το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του κόμματος φανερώνει ότι κάποιοι θέλουν να συζητήσουν τα πάντα: τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, την απουσία του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, την αδυναμία συντονισμού του κόμματος, ακόμη και την ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες, με το επιχείρημα ότι σύντομα η κυβέρνηση συνεργασίας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα συνοχής, εν όψει των ψηφοφοριών για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ το κλίμα επιβαρύνουν διάφορες δηλώσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ:
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης προτείναι εκλογή προέδρου το συντομότερο δυνατόν … ενός νέου ηγέτη από την κοινοβουλευτική ομάδα.
  • Βουλευτές, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι πιθανόν να κάνει την έκπληξη την Πέμπτη, και να προτείνει ο ίδιος την εκλογή νέου επικεφαλής από την ΚΟ, σε μία παραλλαγή της αρχικής, δικής του πρότασης περί δυαρχίας ως τις εκλογές.
  • Βουλευτές φέρονται διατεθειμένοι να θέσουν ζήτημα παραίτησης του κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
  • Από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου επισημαίνεται, ότι κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι έχει αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου και υπογραμμίζουν ότι όσο όλα τα μείζονα εθνικά μέτωπα είναι ανοιχτά, είναι παρακινδυνευμένο και άκαιρο να μιλά κανείς για πολιτικά αδόκιμες λύσεις στην ηγεσία του κόμματος.
  • Η Βάσω Παπανδρέου, δίνοντας ραδιοφωνικές συνεντεύξεις έπειτα από πολύ καιρό, σημείωσε εμφατικά ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από καιρό και προσέθεσε ότι θα πρέπει πλέον να αφήσει το κόμμα.
  • Ο Κ. Καρτάλης τάσσεται ανοιχτά υπέρ της πρότασης Σκανδαλίδη για άμεση εκλογή προέδρου από την ΚΟ
  • «Θέλουμε Παπαδήμο ή Λούλα;»: οι πιο εντυπωσιακές δηλώσεις προήλθαν από τον Ι. Αμοιρίδη. Παρομοίωσε το ΠΑΣΟΚ με κοτόπουλο που του έχουν κόψει το κεφάλι και τρέχει από εδώ και από εκεί, χωρίς κατεύθυνση. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα αν το ΠαΣοΚ αναζητεί έναν ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του σημερινού Πρωθυπουργού ή με τα χαρακτηριστικά ενός Τσάβες ή ενός Λούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :