Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Επανάσταση στη Ρωσία:η τηλεόραση έδειξε τις κινητοποιήσεις! [άλλη μια νίκη των blogs]

Τα blogs νίκησαν τον «ρωσικό χειμώνα»! Έκπληκτο το Κρεμλίνο έβλεπε την επανάσταση των νέων μέσων να επιτίθεται από όλες τις πλευρές!
Το πιο εκπληκτικό είναι ότι η τηλεόραση έδειξε κινητοποιήσεις όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ρωσίας.Αρχικά είχε αποφασιστεί να συσκοτιστεί πλήρως το κίνημα των αντιφρονούντων. Δεν υπήρχε καμιά αναφορά στα κανάλια της Ρωσίας για ...


βία και νοθεία στις ρώσικες εκλογές. Πλήρης συγκάλυψη!
Η τεράστια κινητοποίηση όμως του Σαββάτου, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στα διεθνή μέσα, τελικά καλύφθηκε από τα κρατικά κανάλια!

Το Σάββατο, στη Μόσχα, κάπου 50.000 άνθρωποι --έως 80.000, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, και 25.000 σύμφωνα με την αστυνομία--, διαδήλωσαν, σε μια κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο, η οποία περιέλαβε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Το βράδυ του Σαββάτου, ένα από τα κανάλια με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, το Pervyi Kanal, ξεκίνησε το δελτίο του με ένα θέμα για τη διαδήλωση, η οποία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Μόσχα, επιμένοντας στο γεγονός ότι «οι αρχές είχαν δώσει την άδεια για την πραγματοποίησή της».

Το NTV (που ελέγχεται από τον γίγαντα στον τομέα της ενέργειας, την κρατική Gazprom) έδωσε εικόνα στην κινητοποίηση της Μόσχας κάνοντας λόγο για «δεκάδες χιλιάδες» διαδηλωτές που «δεν θέλουν επανάσταση, αλλά δίκαιες εκλογές, που είναι το καλύτερο φάρμακο κατά των επαναστάσεων».

Την προηγούμενη εβδομάδα το βάρος της ενημέρωσης εντός της Ρωσίας είχαν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά τα blogs που είχαν επικεντρωθεί στις συλλήψεις προβάλλοντας μια πολύ άσχημη ςεικόνα της σημερινής Ρωσίας προς τα έξω. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο διάσημος μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην ρώσικη επικοινωνία, η έκταση της κινητοποίησης, η συνέχεια που υπήρξε στο Διαδίκτυο, μέσα από τα μπλογκ και τα κοινωνικά δίκτυα, είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η μη κάλυψη του γεγονότος.

Το Κρεμλίνο ήλπιζε ότι λόγω του κρύου δεν θα υπάρξει καμιά συνέχεια και ότι οι αντιδράσεις θα περιοριστούν σε επίπεδο κομμουνιστών και «γραφικών» αντιφρονούντων! Τελικά το Κρεμλίνο όταν (γύρω στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου) συνειδητοποίησε την επίθεση της ψηφιακής «επανάστασης» έδωσε εντολή για κάλυψη των γεγονότων

Πηγή του Κρεμλίνου, την οποία επικαλείται η κυριότερη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα gazeta.ru, δήλωσε πως ο ίδιος ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε την εντολή στα τηλεοπτικά δίκτυα να καλύψουν την κινητοποίηση, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε τις άδειες της πραγματοποίησής τους …. .
Παρακάτω ο τρόπος που μεταδόθηκε η κινητοποίηση στην Μόσχα από το RT (Russia Today) που εκπέμπει στην Αγγλική γλώσσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :