Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η επιτυχημένη παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ήταν η πρώτη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη σε σύνοδο κορυφής των πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων, του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων-Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), μετά την ένταξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους. Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε να ...


αναλαμβάνει αμέσως πρωτοβουλίες ώστε σιγά-σιγά να διαμορφώσει εξελίξεις με τις παρεμβάσεις της. Σημαντική για την πορεία αυτή είναι και η συμβολή του ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη, που μέσω της προηγηθείσας ένταξής του στην Ομάδα του κόμματος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο είχε φροντίσει να καλλιεργήσει το έδαφος. Κάπως έτσι, οι Φιλελεύθεροι της Ευρώπης αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τους και τις ελληνικές θέσεις, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν και τόσο...ορατό.

Η υποδοχή που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη από τους ευρωπαίους φιλελεύθερους στη σύνοδο κορυφής των πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων-Δημοκρατών ήταν ιδιαίτερα θερμή. Μάλιστα συμμετείχε και στο πάνελ της διεθνούς συνέντευξης τύπου που έδωσε το κόμμα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου ανέφερε τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μια ισχυρή Ευρώπη των λαών και της ανάπτυξης που πρέπει να δίνει μηνύματα αισιόδοξης πολιτικής και όχι μόνο δημοσιονομικης πειθαρχίας. Στη διάρκεια της συγκεκριμένης συνόδου των φιλελέυθερων ηγετών έκανε εντύπωση η πολύ φιλική αντιμετώπιση που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη από όλους και κυρίως από τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μάρκ Ρούττε. Εκεί βγήκε και η είδηση. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα φιλοξενήσει το επόμενο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων στην Αθήνα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ // στο real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :