Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Ισχύει η απόφαση του Βουκουρεστίου για τα Σκόπια"

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε χθες, εν μέρει, την ΠΓΔΜ στην προσφυγή της εναντίον της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας παραβίασε το 2008 το άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, όταν η Ελλάδα είπε όχι στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
Το Δικαστήριο πάντως απέρριψε το 


δεύτερο αίτημα των Σκοπίων, με το οποίο ζητούνταν να παρέμβει και να διατάξει την Ελλάδα να μην προβάλλει αντίρρηση, άμεσα ή έμμεσα, στην εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας είναι μέλος.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν επηρεάζει την ομόφωνη απόφαση της Συμμαχίας το 2008, που επαναλήφθηκε και σε όλες τις κατοπινές συνόδους, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας πριν η ΠΓΔΜ λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,-ες,

Ώς Χώρα μπορεί να αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση, αλλά, όλα αυτά δεν έρχονται (μετανάστες-πρόσφυγες, μειονότητες - μειονοτικά ζητήματα, απαιτήσεις των Η.Π.Α.-Ε.Ε.,...κ.α.) τυχαία για εμάς.

Ας σημειωθεί ως Χώρα η Ελλας είναι σε θέση να ανταπροκριθεί σε όλα αυτά. Η Ελλάδα μας, εχει το κουράγιο και τα παρακλάδια ανά των κόσμο, που μπορεί να τα φέρει εις πέρας, αρκεί να υπάρχει εθνική στρατηγική πολιτική, το οποίο αυτό μας λείπει στην σημερινή εποχή. Με το "γιές ναί - μέν" που μας κυβερνάνε τι άλλο μπορούσαμε να περιμένουμε; Αφού δεν έχουν δική τους άποψη και πολιτική γι' αυτό το τόπο μας. Η εξωγήινη πολιτική απέτυχε και καιρός είναι να το καταλάβουν πιά. Όποια κέντρα εξουσίας και να είναι για εμάς είναι άχρηστα και χρειαζόμαστε ανθρώπους απο τα σπλάχνα μας. Θέλουμε ανθρώπους κατάλληλους για το τόπο μας και όχι αρεστοι για τους άλλους.

Ώστε, για το δικαστήριο δεν ήταν τίποτα, απο το αναμενόμενο "καμουφλάρισμα" του προβλήματος και μία μέθοδος να γίνει αποδεκτό εκμέρους του Ελληνικού Λαού. Αυτό μου δείχνει ότι εξαρχής υπήρχε συμφωνία και συναίνεση.

Η αλήθεια όμως είναι μία. Αυτό το προβλημα σήμερα εάν περάσει ώς έχει και έτσι, αύριο θα το πληρώσουμε με αίμα και θα ειναι πολύ ποιο δύσκολα να τα φέρουμε είς πέρας.

Ας σημειωθεί ότι και το ΠΑΣΟΚ που τα μάζεψε και έφυγε και φέραν μία κυβέρνηση με κούκλα πρωθυπουργό, είναι για να περάσουν αυτά που είναι γνωστά-άγνωστα σ' εμάς τους Έλληνες. Αυτό το θέμα των Σκοπιανών απαιτεί δημοψήφισμα και είναι η ώρα του. Κανένα δικαστήριο δεν είναι ανώτερο απο την λαίκή βούληση και το πιστευω των ατόμων, ομάδων και των λαών. Επομένος οι Σκοπιανοί για να προσφύγουν στα δικαστήρια γνωρίζουν πολύ καλά οτι είναι άδικοι σε οτι αφορά την Ιστορία μας και την Μακεδονία μας. Δεν ξέρω εσείς οι υπόλοιποι Έλληνες (Μωριάτες, Κρητική, Βλάχοι, Σαρακατσαναιοι, Ηπειρώτες,....) τι θα κάνεται; Αλλά εγώ ως Πομάκος σήμερα και απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι δυνατων να δεχτώ την παραποίηση της ιστορίας μας.
Μεχμέτ Ιμάμ
Πρόεδρος
του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας "Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ"