Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στην ανακρίτρια σήμερα ο παιδεραστής Σειραγάκης _ Πληγωμένη η κοινωνία του Ρεθύμνου

Η τοπική κοινωνία βαθιά πληγωμένη και παγωμένη από το σοκ λόγω των αποκαλύψεων της υπόθεσης παιδεραστίας, νοιώθει αμήχανη μα και ένοχη επειδή δεν είχε προλάβει να προστατεύσει τα παιδιά της από τα νύχια του 47χρονου διεστραμμένου προπονητή Νίκου Σειραγάκη.
Ένας παιδεραστής, χωρίς προηγούμενο, που


εκτρεφόταν με περισσή άνεση για πολλά χρόνια μέσα στον χώρο του αθλητισμού, κακοποιώντας και καταστρέφοντας παιδικές ψυχές που τον εμπιστεύθηκαν ως δάσκαλο και προπονητή τους. 
Παρόμοιας έκτασης υπόθεση, με τόσα θύματα και διάπραξης εις βάρος τους τόσο ειδεχθών εγκλημάτων, δεν έχει καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης αλλά ούτε και της Αμερικής.
Το Ρέθυμνο βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη που μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Γονείς, πολίτες κάθε ηλικίας, παραμένουν αμήχανοι μπροστά στο εύρος και την έκταση του προβλήματος.

Οι τοπικοί φορείς, θεσμικοί και επιστημονικοί, αναζητούν τρόπους προκειμένου μέσα από μια συντονισμένη δράση να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν ψυχολογικά τα θύματα του παιδεραστή και τις οικογένειές τους εφόσον το επιθυμούν αλλά και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών αυτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης συμπεριφορών που θα τα θυματοποιήσουν ακόμα περισσότερο.

Ο 47χρονος, παιδεραστής, του οποίου τα στοιχεία και η φωτογραφία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας, Μαρίας Δημητριάδου, που ενεργοποίησε τη διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, θα απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια Ρεθύμνου για τις πράξεις του εις βάρος 39 συνολικά παιδιών, με την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Ο παιδεραστής, χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε από τα κρατητήρια Ρεθύμνου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για λόγους ασφαλείας και είναι άγνωστο αν θα τον μεταφέρουν σήμερα στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ή αν εκείνη θα μεταβεί στα Χανιά να του πάρει απολογία, καθώς υπάρχουν φόβοι πως η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει από τις αποκαλύψεις για τη δράση του και είναι πιθανόν να επιχειρηθεί λιντσάρισμα ή ακόμα και αυτοδικία.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο διεστραμμένος αλλά ευφυής, όπως αποδείχτηκε προπονητής, παραμένει ατάραχος, ψύχραιμος και προκλητικός παρά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, επιμένοντας πως ότι έκανε το έκανε για το καλό των παιδιών και δεν είναι επιλήψιμο.



Αναλυτικά:
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Δ. ΧΑΝΙΩΝ
• Παγωμένο το Ρέθυμνο από τις αποκαλύψεις
• Η προστασία των παιδιών-θυμάτων πρώτη προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο λιντσαρίσματος ή ακόμα και αυτοδικίας, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην ανακρίτρια Ρεθύμνου για να απολογηθεί ο 47χρονος παιδεραστής-προπονητής Νίκος Σειραγάκης.

Η προφυλάκιση του παιδεραστή θεωρείται δεδομένη. Ο ίδιος, όλες τις μέρες που παραμένει κρατούμενος στα κρατητήρια της αστυνομικής Διεύθυνσης, φέρεται όχι μόνο να είναι ατάραχος αλλά και να επιμένει να είναι προκλητικός παρά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος δεκάδων ανήλικων, ο ακριβής αριθμός των οποίων ούτε έχει διευκρινιστεί ούτε και πρόκειται να διευκρινιστεί επακριβώς. 
Στην ανακρίτρια θα πάει σήμερα απολογούμενος για εγκλήματα εναντίον 39 παιδιών, ωστόσο στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης θα διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση και εκτιμάται πως θα διευρυνθεί ο αριθμός των θυμάτων.
Ο ίδιος μπορεί στη φάση της αστυνομικής του απολογίας να είπε πως ασέλγησε σε 30 περίπου παιδιά από το 2007 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο η δράση του είναι δεδομένο πως είναι προγενέστερη. 
Ο παιδεραστής βέβαια, τουλάχιστον στην Αστυνομία, διότι είναι άγνωστο τι θα πει στην ανακρίτρια, δεν δέχεται πως διέπραξε κάτι επιλήψιμο και η συμπεριφορά του αυτή εξοργίζει ακόμα περισσότερο.

Πολύ ευφυώς σκεπτόμενος, όπως με ευφυΐα συμπεριφέρθηκε όλα αυτά τα χρόνια, έχει ομολογήσει στην Αστυνομία ένα μέρος των πράξεών του, ανώδυνων κατ’ εκείνον, που τις χαρακτήρισε μάλιστα αθώες και προς όφελος των παιδιών, αποκρύπτοντας το ακριβές περιεχόμενο των συνευρέσεών του με τους ανήλικους, όπως αυτές έχουν καταγραφεί τόσο από στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία στο μακροχρόνιο διάστημα της έρευνας της υπόθεσης όσο όμως και από μαρτυρικές καταθέσεις. 

Εξάλλου το βίντεο που έφτασε ανώνυμα τον περασμένο Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου περιέχει υλικό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και τεκμηριώνει τα εγκλήματά του στην πιο ακραία της μορφή.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο διεστραμμένος αλλά ευφυής όπως αποδείχτηκε προπονητής, παραμένει ατάραχος και προκλητικός παρά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, επιμένοντας πως ότι έκανε το έκανε για το καλό των παιδιών και δεν είναι επιλήψιμο.
Η εξοργιστική δε αναφορά του στην αστυνομική του απολογία πως ότι συνέβη έγινε με την συναίνεση των παιδιών, δεν μπορεί να στηριχθεί πουθενά, αφού δεν υφίσταται θέμα συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη, όταν το ένα μέρος είναι ανήλικο.

Βαθιά τραυματισμένο το Ρέθυμνο από τα εγκλήματα του παιδεραστή
Ο επικίνδυνος μα και ευφυής παιδεραστής-προπονητής είχε σχεδιάσει με αριστοτεχνικό τρόπο το χτίσιμο του διεστραμμένου οικοδομήματός του και την επικράτησή του έναντι των ανήλικων, ώστε εκείνα να καταστούν τόσο ευάλωτα και ανίσχυρα, ώστε να είναι κυριολεκτικά υποχείριά του. 
Εξουδετέρωνε κάθε τους αντίσταση και αντίδραση, ώστε να είναι πιστοί οπαδοί της «φιλοσοφίας» του και τα κατάφερνε, αφού επέλεγε την πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη περίοδο της ζωής τους, γνωρίζοντας ότι μπορεί να παρέμβει καθοριστικά στον ψυχισμό τους μέσω της μύησης και της πλύσης εγκεφάλου που τους έκανε. 

Έχοντας καταφέρει να «εξουδετερώσει» τις οικογένειες των ανηλίκων μέσω της εικόνας του υπεράνω πάσης υποψίας ανθρώπου, αναλάμβανε εκείνος τον ρόλο τους πείθοντας τα παιδιά πως εκείνος είναι ο πατέρας, η μητέρα, ο θεός ο ίδιος που ότι τους λέει είναι το πρέπον.

Τραυματισμένα σήμερα και με κουρελιασμένες τις ψυχές τους πολλά παιδιά, εξίσου πληγωμένες και οι οικογένειές τους που ξεγελάστηκαν από το προσωπείο του παιδεραστή, μουδιασμένη η τοπική κοινωνία και αμήχανοι οι φορείς του τόπου, γίνονται όλοι μάρτυρες ενός σκληρού εφιάλτη μη γνωρίζοντας πως να διαχειριστούν αυτήν την υπόθεση που κάνει το Ρέθυμνο να μην είναι ίδιο με χθες.
Οι τοπικοί φορείς, θεσμικοί και επιστημονικοί, αναζητούν τρόπους προκειμένου μέσα από μια συντονισμένη δράση να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν ψυχολογικά τα θύματα του παιδεραστή και τις οικογένειές τους αλλά και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών αυτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης συμπεριφορών που θα τα θυματοποιήσουν ακόμα περισσότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :