Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το μόνο βέτο που θέτει ο Σαμαράς είναι να μην συμμετάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας!

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε δημόσια
ότι η ΝΔ θέτει βέτο για τη συμμετοχή της
Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ είπε ότι αν της το ζητούσε ο Λουκάς Παπαδήμος στην περίπτωση που αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, φυσικά και θα αποδεχόταν την πρόταση αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν διαφωνίες.
«Ο κ. Παπανδρέου μου είπε ότι η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, έχει 


αντιρρήσεις και του είπα ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία σε ό,τι με αφορά. Το πρόβλημα για τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι κανενός είδους καρέκλα. Για εμάς είναι σημαντικό να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Θα τη στηρίξουμε αν γίνει διότι πιστεύουμε αυτό που έλεγα εδώ και ένα χρόνο τώρα», συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη αποκαλύπτοντας έτσι μέρος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Briefingnews η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε αυτή την επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό στην ουσία του είπε πως το κόμμα τους στην περίπτωση που προχωρούσε η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου, το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα έδινε ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Στις σημερινές δηλώσεις της η κα Μπακογιάννη τόνισε μάλιστα πως για πρώτη φορά οι βουλευτές και των δύο κομμάτων βρέθηκαν μπροστά από τις ηγεσίες τους.

«Ήταν λάθος οι ηγεσίες να πιστεύουν ότι οι βουλευτές είναι νούμερα και ψηφίζουν», είπε ενώ με αφορμή το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ανέφερε πως αυτή είναι η αρχή του τέλους του πολιτικού συστήματος όπως το ξέρουμε.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βάλει στη πολιτική ζωή του τόπου την κουλτούρα της συνεργασίας και μετά ο λαός θα επιλέξει κυβέρνηση που επίσης θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Πιστεύω ότι στο κόσμο δεν υπάρχει πια η λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :