Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά και η Βάσω Παπανδρέου

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

«Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία» δήλωσε η 


πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ήταν η τελευταία φορά που στήριζε μέτρα, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β' Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση του εγγράφως, τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία εξέθετε τις θέσεις του τη στιγμή που όπως, έλεγε, δεν τον άφησαν να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μίλησε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :