Η ανικανότητα του Παπανδρέου να εφαρμόσει τις συμφωνίες που υπέγραψε, τον οδήγησε στην φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος!
Κατ’ αρχάς να συμφωνήσουμε ότι το δημοψήφισμα δεν αποτελεί συνταγματική εκτροπή όπως ακούστηκε τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσής του.
Το προβλέπει το σύνταγμα και δεν
είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες "ερωτούνται" για θέματα που αφορούν το πολίτευμα και την οικονομία. Λάθος δηλαδή ο Μιχελάκης που μίλησε για "συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή" !
Ο Παπανδρέου βλέπει ότι δεν είναι ικανός να τηρήσει τις συμφωνίες με την Ευρώπη, χάνει την εξουσία και καταφεύγει σε κουτοπονηριές, επιλέγοντας την «διλληματική» πολιτική.
Ίσως ο παράγοντας της γλυκιάς εξουσίας να μην είναι τόσο σοβαρός όσο ακούγεται, η ανικανότητα όμως είναι πασιφανής. Δεν κατάφερε να κάνει τίποτα από όλα όσα υπέγραψε στο μνημόνιο, τουλάχιστον στον ζωτικής σημασίας τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, που θα έδιναν διέξοδο στην οικονομική κρίση της χώρας.
Έτσι έφτασε στο σημείο να θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα: «Παπανδρέου και ευρώ ή πτώχευση και δραχμή»;
Κλασική ελληνική στάση ατιμίας και προδοσίας έναντι των εταίρων μας! Εάν ήταν γνήσιες οι προθέσεις του για δημοψήφισμα αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν το Μνημόνιο 1.
Αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο, απογοήτευσε τον ελληνικό λαό και τον άφησε άφραγκο και επαίτη, ανακάλυψε την …. Δημοκρατία!
Για να συναινέσει ο λαός, σε τι ακριβώς;
Για να επιλέξει ο λαός πείνα με τον Παπανδρέου ή πτώχευση εκτός ευρώ; Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη δηλαδή! Το ίδιο του κάνει! Οπότε πολύ εύκολα θα δείξει την τεράστια δυσαρέσκειά του στο πρόσωπο του Παπανδρέου!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου