Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κόκκινο πανί για τα Σκόπια ο Χατζημαρκάκης. Η αλήθεια για την χυδαία επίθεση που δέχεται από Έλληνες και Σκοπιανούς Εθνικιστές.

Η προπαγάνδα των Ελλήνων Εθνικιστών (πολύ αμφιβάλω για τον αν είναι πράγματι πατριώτες και για τους σκοπούς που εξυπηρετούν) πολλές φορές έχει σκοπό να μεταβάλλει την εικόνα της κοινής γνώμης για πολιτικούς αντιπάλων στρατοπέδων. 
Με φημολογίες , παραποίηση, παραπληροφόρηση και προβοκάτσιες.
Η ασθένεια του εθνικισμού δεν αποδέχεται ότι μπορεί να 


υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (πως τολμούν;) που αγαπούν τον τόπο τους και τους αφαιρούν το δικαίωμα να «ανακατεύονται» σε θέματα που αποτελούν … «ιδιοκτησία τους»! 
Όπως στην τελευταία επίσκεψη, πριν από λίγες μέρες, Μεικτής Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην γλώσσα των Σκοπίων, κάτι που απεκρύβη από τα εθνικιστικά ιστολόγια, πιστά στην συνήθη γραμμή της προπαγάνδας και όχι της αλήθειας. 
Πήραν κάποιες φράσεις του Χατζημαρκάκη, χωρίς να τις ερμηνεύσουν σωστά (λέξη προς λέξη) και έκαναν την βρώμικη προπαγάνδα τους. 
Το «κακό» ξεκίνησε από τις Σκοπιανές Υπηρεσίες που ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά στον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη στην Ελλάδα και η προβοκάτσια των Σκοπίων υιοθετήθηκε «αυθόρμητα» (;) από τα πρόθυμα και εγχώρια δεκανίκια των σκοπίων, χωρίς να διερευνήσουν τι πραγματικά είπε και έγινε!
Δεν γίνεται να σε κυνηγάνε τα σκοπιανά ΜΜΕ και ταυτόχρονα να σε λιθοβολούν και οι Έλληνες εθνικιστές, υπερπατριώτες, συναγερμοί και ό,τι άλλο παλαβό έχουμε σε αυτή τη χώρα-τρελοκομείο!
Μια ματιά στα ΜΜΕ των Σκοπίων τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έγινε κόκκινο πανί για τους γείτονες! Μέχρι και «Δούρειο Ίππο» τον αποκάλεσαν.
Ένα μεγάλο θέμα μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων είναι και η γλώσσα. Στον λόγο του ο Χατζημαρκάκης την αποκάλεσε ‘Μακεντόνσκι’ («Makedonski», χωρίς μετάφραση στα Αγγλικά), ένα από τα χαρτιά και της ελληνικής διπλωματίας και μια πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Σκοπιανοί θέλουν να αποκαλείται με τον αγγλικό όρο «macedonian» και σίγουρα ο Χατζημαρκάκης ξέρει πολύ καλά Αγγλικά. Με τον τρόπο του, τους είπε, μέσα στην έδρα τους, ότι δεν κερδίζουν την μάχη των Βρυξελλών και δεν εξασφαλίζουν το διεθνώς κατοχυρωμένο όνομα για την Μακεδονία «macedonian»!
Περιττό να σας πούμε ότι τα σκοπιανά ΜΜΕ έφριξαν. Οι δημοσιογράφοι της FYROΜ έκαναν λόγο για επερχόμενη ήττα στις Βρυξέλλες.

Δημοσιογράφος του καναλιού Sitel: 
»Κρίνοντας από την ομιλία του Χατζημαρκάκη (που την λέξη «μακεδονική» δεν την είπε ποτέ με την αγγλική της μετάφραση, αν και ο ίδιος μιλάει καλά αγγλικά) [σημείωση: η δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Χατζημαρκάκης ανέφερε τη σλαβική ως ‘Μακεντόνσκι’ αλλά όχι ως ‘Macedonian’], η FYROM δεν φαίνεται να κερδίζει τη μάχη των Βρυξελλών».
«Ο Ευρωβουλευτής κατέστησε σαφές ότι η γλώσσα δεν μπορεί να ονομαστεί, όπως αναφέρεται στα Ηνωμένα Έθνη- «Macedonian», αλλά θα πρέπει να παραμείνει με την αρχική της μορφή και στην λατινική της έκφραση δηλαδή: Makedonski»
«Είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε έναν τύπο ανάλογο με αυτόν που μιλούσε, ενώ το κείμενο ήταν στην αγγλική γλώσσα, ο λαός, το έθνος και η γλώσσα είχε φωνητική έκφραση ως «Μακεντόνσκι».

Ο πολιτικός αναλυτής Σλόμπονταν Τσάουλε: Ο Χατζημαρκάκης για τα Σκόπια αποτελεί έναν Δούρειο Ίππο που τώρα μας γυρνάει την πλάτη.
«Makedonski», χωρίς αγγλική μετάφραση, είναι η γνωστή πρόταση της Ελλάδας, πατέρας της οποίας είναι ο πιο ριζοσπαστικός ιστορικός – ο Ευάγγελος Κωφός- που προωθούσε και η πρώην επικεφαλής του ελληνικού ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο- εν μέσω των οικοδεσποτών του- σε συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής καταφέρνοντας να ξεγλιστρήσει, χωρίς την αντίδρασή μας, αλλά μέσα σε έκφραση χαράς που απευθύνεται στην ‘Μακεντόνσκι’, ως μεγάλο θαύμα».
»Εκτός του ότι ο Χατζημαρκάκης ‘πουλούσε’ την ελληνική πρόταση προέβη και σε ένα άλλο πλήγμα για την ‘Μακεντόνσκι’ γλώσσα, την ταύτισε με την βουλγαρική.

Σημείωση 1: Από την Πράγα ο Φούλε κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να καθορίσουν ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM.
Σημείωση 2: Δεν τιμά καθόλου τους Έλληνες εθνικιστές να υιοθετούν αυθόρμητα(;) και να ταυτίζονται με την προπαγάνδα των Σκοπίων. Αλλά αυτό θα πει πατριδοκαπηλία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :