Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

“Δημοκρατία” της Συγγρού εναντίον Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γιατί η ΝΔ αφήνει τα παπαγαλάκια της να φτάνουν στα άκρα;


Η εφημερίδα “Δημοκρατία” κυκλοφορεί σήμερα με τεράστιο τίτλο στο εξώφυλλο “Ποιοι φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες;”
Να θυμίσουμε ότι η εφημερίδα “Δημοκρατία” (πολύ πετυχημένος ο τίτλος παιδιά!) δεν είναι το κομματικό όργανο του ΛΑΟΣ. Δεν είναι καν η εφημερίδα του Μιχαλολιάκου ή της Χρυσής Αυγής, δεν είναι η Ελεύθερη Ώρα. 
Είναι η εφημερίδα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, για την ακρίβεια του 



κόμματος που συγκυβερνά (όσο και αν δεν το παραδέχεται) αυτή τη στιγμή τη χώρα. Είναι η εφημερίδα του κόμματος που σε όλες τις δημοσκοπήσεις βγαίνει πρώτο κόμμα
Είναι η εφημερίδα της Νέας Δημοκρατίας! 
Χωρίς να αποτελεί επίσημο όργανο της δεν παύει ωστόσο να είναι χρεωμένη στο κόμμα, να εκφράζει τις θέσεις του κόμματος και να διαβάζεται από τους ψηφοφόρους του κόμματος.
Και φυσικά δεν μπορούμε να μην συνδέσουμε το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας με το δημοσίευμα του γνωστού antinews. Άλλωστε δημοσιογραφικές πηγές θέλουν το ίδιο πρόσωπο να κρύβεται πίσω και από τα δύο. Σήμερα λοιπόν η ιστοσελίδα ανέβασε κείμενο με τίτλο “Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων” απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο “Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων”.
Υιοθετώντας λογικές της άκρας αριστεράς και θεωρείες συνομωσίας ότι η τρομοκρατία και ο φόβος του λαού έρχονται να νομιμοποιήσουν πραγματικά πραξικοπήματα αναφέρει: “Τους βόλευε τότε να δημιουργήσουν ένα κλίμα φοβίας στον κόσμο ότι έρχονται οι… Συνταγματάρχες έτσι ώστε να στρωθεί καλύτερα το χαλί του τεχνοκράτη Παπαδήμου για την πρωθυπουργία” ενώ παρακάτω υπογραμμίζει ότι “Κάποιο λάκκο έχει η φάβα λοιπόν και κάποιοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη“.
Απορούμε πραγματικά πως ανέχονται όλα αυτά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αποζητούν τη λογική και στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις και την μετριοπαθή πολιτική. 
Απορούμε πραγματικά πως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε σημείο οριστικής σύγκρουσης τα δύο στρατόπεδα του κόμματος. Απορούμε επίσης αν διακρίνει η ηγεσία της ΝΔ τα όρια της δημοκρατίας και τα όρια των εχθρών της. 
Και δεν μπορούμε να μην απορούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η ΝΔ αν είχε περάσει στα χέρια της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι του Αντώνη Σαμαρά. 
Και φυσικά της παρέας του – ανθρώπων χωρίς καμία κομματική ή κοινοβουλευτική νομιμοποίηση που ξαφνικά τελευταία αγάπησαν και τα μίντια και μας προβάλουν με κάθε ευκαιρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :