Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα «χουντοσταγονίδια» πάγωσαν τις Ενοπλες Δυνάμεις

Παγωμάρα επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις μετά την αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» για το πρωτοφανές περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων που επανέφερε μνήμες του απριλιανού πραξικοπήματος. 
Σε μία κίνηση με σαφή σημασία, ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κ. Ζιάζιας επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή προκειμένου να ενημερωθεί από τον 


Διοικητή της, ταξίαρχος Γ. Αρβανίτη για την πορεία της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Στους διαδρόμους του Πενταγώνου δεν έχει περάσει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο πατέρας του πρώην, πλέον, Αρχηγού των Ευέλπιδων είχε πρωταγωνιστήσει πριν από σχεδόν 30 χρόνια σε ένα εξίσου πρωτοφανές περιστατικό με θύμα έναν πρωτοετή, τον οποίο μαζί με ορισμένους άλλους ξυλοκόπησε σοβαρά και είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη Σχολή. Ο πατέρας, που σήμερα ηγείται της 50ης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του πολύ καλός αξιωματικός, «αλλά δυστυχώς ουδείς γνωρίζει τι κρύβει η ψυχή του ανθρώπου».

Ηδη πάντως, από διάφορες πλευρές εντός ή στο περιβάλλον των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι καταβάλλεται μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το περιστατικό με το αιτιολογικό ότι δεν πρέπει να γίνουν πολιτικάντικα παιχνίδια στην πλάτη του στρατεύματος. Ανθρωποι που έχουν περάσει από τον Στρατό Ξηράς σημειώνουν ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να συγκαλυφθεί το γεγονός και να μην γίνει εις βάθος έρευνα».

Αλλη μία περίεργη συζήτηση που διεξάγεται αφορά στη σύνδεση που ορισμένοι κάνουν μεταξύ του περιστατικού στη Σχολή Ευελπίδων με τον πρώην Α/ΓΕΣ Φρ. Φράγκο. Ως γνωστόν, ο πρώην Αρχηγός έχει δικό του δίκτυο στον Στρατό Ξηράς και απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας. Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που πιστεύουν ότι αποτελούσε, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, ανασταλτικό παράγοντα στη μεταρρύθμιση του Στρατού και ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περιορίσει τη δημοσιότητα οποιουδήποτε περιστατικού θα έπληττε την εικόνα του Στρατού και κατ' επέκταση τη δική του. Ορισμένες πηγές μάλιστα διατείνονται ότι αυτό γινόταν καθώς ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Απο τη μια έχουμε τους ακροαριστερούς στα Πανεπιστήμια και απο την άλλη τους ακροδεξιούς στο στράτευμα.

Η χώρα εχει καταντήσει ενα απέραντο μπορντέλο...