Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στο Προσυνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία συζητάνε την έξοδο της ΝΔ από το ΕΛΚ. Τελείως απομονωμένος ο Σαμαράς.


Η προσυνεδριακή συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών έλαβε χώρα στο Κόνρατ Αντενάουερ Χάουζ, στο Βερολίνο. Ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Λειψία με θέμα το ευρώ. Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, των ομιλιών και


των συζητήσεων. 
Την αυστηρότερη κριτική έκανε ο Τέο Βάιγκελ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 
Ήταν εξαρχής πολύ αυστηρός με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία:
«Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχθηκε τους όρους που επέβαλε για τη βοήθεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» 
«Η Ελλάδα αποτελεί, λόγω του αδελφού μας κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, τη μεγάλη εξαίρεση. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να την πετάξει αμέσως έξω από τις γραμμές του». 
 Η αίθουσα δονήθηκε από τα χειροκροτήματα. 
 Ο Τέο Βάιγκελ συνέχισε : 
«Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει εθελοντικά από την ευρωζώνη, δεν πρόκειται να την εμποδίσει σε αυτό ούτε η βαυαρική πολιτοφυλακή, ούτε κανείς άλλος. Δυνατότητα αποκλεισμού της φυσικά δεν υπάρχει. Μακροπρόθεσμα όμως πρέπει να επιβάλουμε έναν μηχανισμό, που θα αποβάλλει από τη νομισματική ένωση χώρες που παραβιάζουν ασύστολα τους κανόνες της». 
 «Δεν είμαι φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, αλλά με εντυπωσιάζει αφάνταστα το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δηλώνει πως ξέρει καλά ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί ποτέ πάλι στη Βουλή λόγω της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που εφαρμόζει» είπε. 
 «Εξίσου εντυπωσιασμένος είμαι από την Ντόρα Μπακογιάννη, που αν και αντιπολιτευόμενη, ψήφισε για το καλό της χώρας υπέρ του κυβερνητικού προγράμματος». 

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα και η αντιευρωπαϊκή στάση του Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε όλες τις υπόλοιπες προσυνεδριακές συγκεντρώσεις, καθώς και στο συνέδριο του κόμματος στις 13-15 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :