Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η κυβέρνηση αναζητεί τρύπα για να φύγει!


Στην Ευρώπη δεν σκέφτονται πώς να σώσουν την Ελλάδα, αλλά πώς να μην καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα από μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή την επιστροφή της στη δραχμή. 
Η προστασία της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί Μέρκελ και Σαρκοζί στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους και εν αγνοία της κυβέρνησης για το περιεχόμενο των συζητήσεων. 
Τελικά το αποτέλεσμα τεσσάρων δεκαετιών δανειακής και πελατειακής πολιτικής κατέληξε σε 



ανώμαλη προσγείωση. Η κοινοτική αλληλεγγύη έχει τα όριά της, αν και νομίζαμε ότι οι ξένοι μας χρωστάνε και δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ. 
Η πραγματικότητα διέψευσε τις πονηρές προσδοκίες μας. Ο πακτωλός χρημάτων έληξε και οι Έλληνες καταφεύγουν σε άλλα πιθάρια γεμάτα χρυσάφι. Πολλοί έχουν πειστεί ότι έχουμε διαμάντια και ρουμπίνια, αέρια και πετρέλαια. Μιλάμε για τεράστια κοιτάσματα. 
Το μεγαλύτερο διαμάντι που μας «χάρισαν» στη σύγχρονη ελληνική ιστορία μας ήταν το ευρώ. Και το προδώσαμε γιατί καταχραστήκαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι εταίροι μας. Με αποτέλεσμα να συζητάνε σήμερα ότι δεν μας άξιζε το ευρώ και είμαστε απατεώνες. 
Συνεχίζουμε να τους κοροϊδεύουμε μια και δεν προχωράμε σε μια ελάχιστη δημοσιονομική προσαρμογή. 
Την προσαρμογή μας στα ευρωπαϊκά δεδομένα απορρίπτουν και η κυβέρνηση και η κοινωνία. 
Γιατί δεν έχει προετοιμαστεί για να αφομοιώσει τόσο γρήγορες μεταβολές. 
Έτσι είναι αδύνατον να δεχτούν οι Έλληνες και αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων. 
Οι Έλληνες δεν μπορούν να ανεχτούν κυρίως, ότι καταρρέει ένα σύστημα διαφθοράς με το οποίο γαλουχήθηκαν και έκαναν ότι περνούσε από τα χέρια τους για να μην υποστεί ρωγμές. 
Έτσι η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την πίεση του τέρατος που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και ακολούθως η Νέα Δημοκρατία, θα εγκαταλείψει την προσπάθεια μια και ο κόσμος του δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει για πάντα το «όνειρο» στο βόλεμα και τα κεκτημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :