Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τολμά ο Μπουτάρης! Προχωρά σε πιλοτικό σχέδιο αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες.

Πρόγραμμα συλλογής και επεξεργασίας των σκουπιδιών από ιδιώτες επεξεργάζονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η αποκομιδή σήμερα στοιχίζει 250 ευρώ ο τόνος, ενώ με το νέο πρόγραμμα το κόστος θα μειωθεί στα 80 ευρώ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ ολίγων μηνών ξεκίνησε η 


ανακύκλωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης! 
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος διαπίστωσε ότι: 
«Στο θέμα των σκουπιδιών αποτύχαμε. Σκουπίδια στους δρόμους, χωματερές, ΧΥΤΑ που κάθε τόσο κλείνουν. Το πρόβλημα δεν επιδέχεται βελτίωση, το υπάρχον σύστημα δεν επιδέχεται βελτίωση. Οπότε πρέπει να πάμε σε ένα άλλο σύστημα». 
 Ουσιαστικά προανήγγειλε την αποκομιδή των σκουπιδιών με ιδιώτες σε πιλοτικό στάδιο: «Σκεφτόμαστε να δώσουμε τη διαχείριση των σκουπιδιών σε ένα μικρό διαμέρισμα σε ιδιώτες για να δούμε πώς θα πάει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων κοστίζει στον δήμο 250 ευρώ ο τόνος. Με ιδιωτική εταιρεία το κόστος δεν ξεπερνά τα 80 ευρώ τον τόνο». 
«Δεν καταλαβαίνω, οι ιδιώτες μαγικά θα μαζεύουν τα σκουπίδια; Γιατί αυτός που δουλεύει στον δήμο να μην μπορεί να δουλέψει και σε μια ιδιωτική εταιρεία ως εργάτης; Πρέπει να πάψει η δαιμονοποίηση των ιδιωτών. Στη Στοκχόλμη η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση η Σουηδία;» 
«Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είναι δυνατόν όλη η κοινωνία να είναι δέσμια του ίδιου προβλήματος εδώ και είκοσι χρόνια και να μην μπορεί να επιλυθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :