Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς είναι σχεδόν τραγελαφικός!

Ρε γαμώτο.. σα να είπα τα ίδια με τον Γιώργο σήμερα..
λες να μην μου τα είπαν καλά; Χρύσανθεεεε;
Πρόσεξτε καλά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες σήμερα και αφού είδε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα :

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έγινε γνωστή η Έκθεση βιωσιμότητας του 


ελληνικού χρέους που δείχνει ότι η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι”.
Αυτός σε λίγο θα βάλει και τα γέλια (αποτύχατε, αποτύχατε.. χα χα χα). Είναι αυτή εικόνα ανθρώπου που έχει καταλάβει ότι ίσως θα πρέπει ΚΑΙ αυτός να διαχειριστεί την κατάσταση. Πόσο η ΝΔ θα εξακολουθεί να σφυράει αδιάφορα;

Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας.

Εδώ πια η ανηθικότητα σπάει ρεκόρ. «Κοιτάξτε ε.. ε… εγώ ο Αντώνης.. δεν μου άρεσε η συμφωνία τον Ιούλιο… ε.. ε.. αλλά επειδή πρέπει να αλλάξει ίσως.. ε.. ε.. εγώ λέω ότι πρέπει να την κρατήσουμε.. ε..ε… για να μπορώ να την ξαναπώ στο ΠΑΣΟΚ.. (Α και που είστε παιδιά.. μην δω κανένα να ξαναζητάει εκλογές γρήγορα.. έχουμε χρόνο ακόμη έτσι;)

Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να υπάρξει το μεγάλο ζητούμενο -δηλαδή ρευστότητα- και να μην πληγούν περισσότερο οι συνταξιούχοι μας.
· Κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών. Ώστε να μην “πυροδοτηθούν” άλλες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
· Κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, για όσο διάστημα -και αυτό εκτιμάται, δυστυχώς πλέον, ότι θα είναι πολύ μεγάλο- η χώρα θα μείνει εκτός αγορών.
· Κινδύνους, τέλος, για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή βαρύτερης και παρατεταμένης λιτότητας στην Ελληνική Κοινωνία. Μία κοινωνία που έχει φθάσει στα όρια ανοχής και αντοχής της.
Σε κάθε περίπτωση, σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.Ώστε να “πάρει μπροστά” και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα.Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης».

Εδώ ο Αντώνης μας αποτέλειωσε : Όχι μόνο επαναλαμβάνει ακριβώς (!!!), ακόμη και με την ίδια σειρά τα ζητούμενα της δήλωσης Μόσιαλου- Βεζινέλου- Παπανδρέου.. αλλά κάνει και λάθη στην επαναδιατύπωση. Πχ. στο τέλος ξεχνάει να πει με τι όρους θέλει την κάλυψη των δανειακών αναγκών (επιτόκια, περίοδος χάριτος, περίοδος αποπληρωμής) αλλά επίσης ξεχνάει να βάλει και τον στόχο για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης από τα διαρθρωτικά ταμεία. Καλά όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα και εμείς θέλουμε να είμαστε οι New York Times….

Με λίγα λόγια η δική μας αποκωδικοποίηση :


  • Επί της ουσίας συμφώνησε σε όλα με την στρατηγική διαπραγμάτευσης ΓΑΠ αλλά κάτι πρέπει να έχει να λέει μετά. 
  • Δεύτερο πρέπει να σκεφτεί αν μπορεί να κυβερνήσει ποτέ με τέτοιο δημοσιονομικό περιβάλλον και με το κόμμα που έχει διαθέσιμο… μάλλον την έκατσε αν το τολμήσει.. Άντε να εξηγείς στον Θύμιο τα CDS.. 
  • Τρίτο είναι λίγος.. δεν κατανοεί και τα θέματα.. είναι και φαφλατάς.. πρόβλημα για την χώρα πια αυτό. Μήπως η ΝΔ να ετοίμαζε τον Αβραμόπουλο; Καλό στον τόπο θα έκανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :