Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ένα τικ πριν την πτώχευση


Η κυβέρνηση απέτυχε κα η αντιπολίτευση είναι βουτηγμένη στον επάρατο λαϊκισμό που κατατρώει τα σωθικά της Ελλάδας από την δημιουργία της.
Σήμερα η πτώση στο Χρηματιστήριο ήταν ελεύθερη και έκατσε στις 1730 μονάδες, προμηνύοντας και την ελεύθερη πτώση της κοινωνίας οσονούπω, εάν …. 


δεν προχωρήσουμε τάχιστα στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουμε κάμει με τους Συμμάχους και Εταίρους μας, που τυγχάνει να είναι και οι δανειστές μας. Αυτοί θα ήταν έτσι κι αλλιώς.
Όλα γίνονται γιατί το Eurogroup αποφάσισε να αναβάλει την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου  για τις 15 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον πάμε για στάση πληρωμών παρά του ότι λένε ψέματα, ότι έχουν λεφτά μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Οι μισθοί του Δημοσίου προκαταβάλλονται και είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν το Νοέμβριο παρά τους λεονταρισμούς των Παπανδρέου και Βενιζέλου. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πραγματικότητα προ των πυλών της πτώχευσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απεδείχθη ανίκανη να φέρει εις πέρας βασικές μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύουν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Αποδειχθήκαμε ανέντιμοι απέναντι στους δανειστές μας και ίσως μόνον μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να τα βάλει με τα βολεμένα και κατεστημένα συμφέροντα. Η επόμενη κυβέρνηση που θα μπορούσε να κάμει κάτι θα ήταν μόνον μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.....

Σημείωση: Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έχει βουλιάξει μόλις κοντά στα 30 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :