Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αντώνη ξέρεις από Ευρώπη; Από πού πάνε για επαναδιαπραγμάτευση;

Το σκίτσο είναι από την "Καθημερινή"
Έκλεισε οριστικά τον κύκλο της η στρατηγική Σαμαρά και μάλιστα άδοξα. Εξευτελιστικά! Αφήστε τι λένε οι παπαγάλοι της Συγγρού στα κανάλια. Αυτό που έμεινε τώρα είναι το χαρτί των εκλογών, που είδαμε ότι και αυτό δεν το εννοεί ο Αντώνης!
Τα κεντρικά συνθήματα πάντως κάηκαν με το κούρεμα. Το κούρεμα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στον Αντώνη παρά στην κυβέρνηση που έχει κάτι να λέει, για επιτυχίες και άλλα μπλα μπλα μέχρι να τελειώσουν και πάλι τα χρήματα και να 


ζητιανεύουμε ως επαίτες των εθνών. Γιατί ο Παπανδρέου απεδείχθη ότι δεν τηρεί την υπογραφή του, δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και απλά … κερδίζει χρόνο!
Οι επιτελείς της Συγγρού είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης που κάηκε. Είχαν επενδύσει τα πάντα κατ’ αρχάς στο χαρτί του «ΟΧΙ στο μνημόνιο» και έπειτα στα χαρτιά του «μηδενισμού του ελλείμματος» και της «επαναδιαπραγμάτευσης».
Έχουν όλα καεί και έμειναν (a) το αίτημα για εκλογές που όλοι ξέρουν ότι δεν συμφέρει κανένα και (b) η παρακινδυνευμένη «απώλεια της εθνικής κυριαρχίας», σύνθημα με πολλαπλές ερμηνείες και καθόλου σίγουρο ότι δίνει ψήφους στην Συγγρού! Το παρασύνθημα πάντως το έδωσε ο Λαζαρίδης με τα πολλά και περίεργα πτυχία: "∆εν θα επιτρέψουµε να γίνουµε προτεκτοράτο". ..... Ξεκίνησε δηλαδή ο αγώνας κατά των εισβολέων!

Το κούρεμα ... "κούρεψε" και την στρατηγική των Μυστικοσυμβούλων. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμεναν τέτοιες εξελίξεις.
Εμείς ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν.
Να τα βλέπουν και αυτοί που τους έχουν υπερεκτιμήσει και θεωρούν τους καταθλιπτικούς και περισπούδαστους Μυστικοσυμβούλους ως σωτήρες του έθνους και μεσσίες της Ελλάδος. 
Οι μοιραίοι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο. Έπεσαν στο λάκκο με τα παλούκια, που έσκαβαν οι ίδιοι για τους άλλους!
Όλα τα συνθήματα που κατασκεύασαν τα τελευταία δυο χρόνια κάηκαν στις Συνόδους των Βρυξελλών και βρίσκονταν σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα της Ευρώπης, υποκρύπτοντας και αντιευρωπαϊκή ρητορεία που την βλέπαμε στα ιστολόγια της Συγγρού (αντινιούσηδες και άλλες υστερίες!).
Το κούρεμα τους ακύρωσε. Ας μην θέλουν να τον πιστέψουν. Τόσο το καλύτερο.
Το κούρεμα απέδειξε πόσο ρηχές και χωρίς υπόβαθρο είναι οι «υποσχέσεις» και οι εθνοσωτήριες «προτάσεις» του Σαμαρά και των Σοφών Οικονομολόγων του, Μηταράκηδων, Σταϊκούρων και Σία! Απεδείχθη ότι η αύρα της ισχύος που έχτιζαν γύρω τους, με τα γνωστά ιστολόγια μίσους ήταν ψεύτικη και επικίνδυνη. Ακυρώθηκαν εκ των πραγμάτων. Καλά να πάθουν οι σωτήρες μας!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς σύμφωνα με όλες τις μυστικές δημοσκοπήσεις αλλά και τις δημοσκοπήσεις της Αμερικάνικης και Ισραηλινής Πρεσβείας ξεπερνά το 45%.
Τέλος οι Μητσοτάκηδες.
Τέλος οι Παπανδρέηδες.
Επιτέλους ένας Ηγέτης Πατριώτης θα κυβερνήσει την έρμη και φτωχή Ελλάδα μας!
Επιτέλους Φως!