Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μόνο η ψήφιση από 180 βουλευτές μπορεί να φέρει προ των ευθυνών τους τα κόμματα ή να οδηγήσει σε εκλογές.

Το ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει εκλογές ο Ηγέτης Αντώνης
Όλοι συμφωνούν ότι έχουμε πάρει μια παράταση ορισμένων μηνών. Οι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για παράταση χρεοκοπίας. 
Πολύ σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι προ των ευθυνών της. 
Θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων όπου αποδείχτηκε ανίκανη μέχρι στιγμής ακόμη και 


να το ξεκινήσει. Οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου έδωσαν μια ανάσα μόνο στην κυβέρνηση. Η ανικανότητα εφαρμογής των υποσχέσεων που δώσαμε (ή αποδεχτήκαμε) στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται πολύ σύντομα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με την Ακροδεξιά, την Αριστερά, τη Λαϊκή Δεξιά και την Ακροαριστερά να αρνούνται οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

Δεν αργεί η μέρα όπου ο Παπανδρέου θα ξαναγίνεται ρεζίλι παρακαλώντας τον αναξιόπιστο Αντωνάκη για διαβουλεύσεις και συγκυβέρνηση. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η εντολή της 27ης Οκτωβρίου ήταν να τα βρουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό περιμένουν και στη Συγγρού για να αρνηθούν για άλλη μια φορά στον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε χείρα βοηθείας! Αν και διαρρέουν κατά καιρούς ότι είναι διατεθειμένοι για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας .... 

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην το δείχνουν αλλά στην πραγματικότητα θυμίζουν νηνεμία πριν την καταιγίδα, ιδιαίτερα έτσι και πέσουν έξω όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης και γίνει λόγος για νέα μέτρα ή εξειδικευθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις. Πως θα γίνει δηλαδή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όταν η πλειοψηφία των βουλευτών ούτε καν θέλει να ακούει κάτι τέτοιο;

Όλοι περιμένουν ποια ακριβώς μορφή θα πάρουν οι «πολιτικές πρωτοβουλίες» που ζητεί μεγάλη πτέρυγα βουλευτών. Δεν υπάρχει σύμπνοια ούτε καν σε αυτό το αίτημα που ακούστηκε από πολλές και διαφορετικές ενδοπασοκικές φατρίες.
Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι Παπανδρέου – Βενιζέλος είχαν πολύωρη συνεργασία αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις Βρυξέλλες με σκοπό να διερευνήσουν όλα τα σενάρια της επόμενης μέρας. Φαίνεται ότι συζητήθηκε ακόμα και συνεργασία με τη ΝΔ, η οποία όμως περιμένει εναγωνίως τη νέα πρόταση για να την απορρίψει!
Ακόμη και η προοπτική του δημοψηφίσματος αποκλείστηκε μια και από εργαλείο πολιτικής «επανανομιμοποίησης» της κυβέρνησης, μπορεί να εξελιχθεί σε μονοθεματική πολιτική σύγκρουση περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας!
Οπότε το μόνο που έμεινε είναι η αξιοποίηση της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές, άσχετα από την διακηρυγμένη αντίθεση του Σαμαρά για καταψήφιση και προσφυγή στις κάλπες. Μόνο η ψήφιση από 180 θα δείξει εάν ο Σαμαράς το εννοεί ότι είναι διατεθειμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εξελίξεις που κάθε Έλληνας απεύχεται άσχετα από τις φασίζουσες μειοψηφίες που καίνε τις πλατείες και επιδίδονται σε απαράδεκτους τραμπουκισμούς για να δείξουν ότι υπάρχουν!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τι εκλογές και πράσινα άλογα? τα φασιστοειδή της ΝΔ-ΔΙΚΤΥΟ-ΝΑΖΙ21 είναι ζήτημα αν πάρουν 30% στις εκλογές και σημειώστε τη μέρα και την ώρα που το γράφω.....εγω, ένας που κάνω χρήση του δημοκρατικού δικαιώματός μου για να γράφω ''ανώνυμα'' (κάποιο λόγο θα έχω).
Κάτι τώρα από την ''Κάπα'' και τη πρόσφατη δημοσκόπησή της, απο εσωτερικά δεδομένα και πετάξτε τα στα σκουπίδια αν θέλετε.
Το γκάλοπ της-σημετέχω πάντα όντας στη data base- γίνονται σε μια μέρα και ΟΧΙ τηλεφωνικά αλλά ΜΟΝΟ με mail. Απάντησε το 50% των κληθέντων και απ αυτό βγήκε 30% ( μαζί με το ''άλλο κόμμα'' ) αδιευκρίνιστη ψήφος..δηλαδή πρόκειται για γκάλοπ του 35% των κληθέντων, όσον αφαρά τα αποτελέσματα ( το 70% του 50% ).
Η ''Κάπα'' δεν μοντάρει τα αποτελέσματα παρά υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις.....
α) η ψήφος 3.4% στους ''οικολογους '' είναι πάντα μη συμβατή με τις λοιπές απαντήσεις σύμφωνα με την επεξεργασία, δηλαδή συνιστά κάτι σαν '''ασε μας''..σημειώστε λοιπόν πως είναι αδύνατον αυτό το ΜΗ ΚΟΜΜΑ να πάρει σε εκλογές πάνω από 1,5%
β)η συμπάθεια στον Κουβέλη-πρώτος σε δημοτικότητα και η -με ''ελεφρό σπρώξιμο'' -αποτύπωση στο 4,2% της πρόθεσης ψήφου δείχνει(..a la Κύρκος παλιά), την συμπάθεια των ''αντιπάλων'' κυρίως, σε εποχή όμως απαξίωσης της πολιτικής οδηγεί με βεβαιότητα σε μάλλον μη είσοδο αυτού του συμπαθούς κόμματος-αλλά χωρίς αποφασισμένους υποστηρικτές- στη Βουλή
γ) Η Συμμαχία εκτός αυτού του περίπου 3,5-4% μετά τις αναγωγές είναι με βάση τις συνολικές απαντήσεις ''δεύτερη επιλογ'η'' σε μέρη που δεν είναι ριζωμένη ακόμη ( κυρίως Θεσ/κη και Ν.Σερρών!)..........δεν θέλουμε τη Ντόρα στη Βουλή είναι και θα είναι εκεί, θέλουμε να εκτιναχτεί το ποσοστό καιΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ