Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νέα επιβαρυντικά καίνε τον Τσοχατζόπουλο


Νέα στοιχεία εναντίον του πρώην υπουργού Αμύνης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου σε σχέση με την περιουσιακή του κατάσταση φαίνεται ότι διαθέτει η δικαστική έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία της Αθήνας σε συνεργασία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτή την εβδομάδα διενεργήθηκε έλεγχος σε μεγάλη ελληνική τράπεζα σε σχέση με 


λογαριασμό που διατηρούσε η πρώην σύζυγος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996 - 2000, πριν δηλαδή από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την υιοθέτηση του ευρώ.

Στον λογαριασμό αυτόν φαίνεται να εμβάζονται την άνοιξη του 1999 εκατό (100) εκατομμύρια δραχμές από συνεπώνυμο γνωστού αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ-2 όσο και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διατηρούσε επίσης προνομιακή πρόσβαση στο υπουργείο Αμύνης τόσο επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1996 - 2004 όσο και τα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. από το 2004 έως το 2009.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να τηρούν τέτοιες εγγραφές για χρονικό διάστημα που ξεπερνάει τα δέκα χρόνια. Για τον λόγο αυτόν εξέφρασαν την έκπληξή τους σχετικά με την ανεύρεση των συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, προκειμένου να έχουν αποδεικτική αξία θα πρέπει να συνοδεύονται και από παραστατικά εμβασμάτων.

/ / του Του Τασου Τελλογλου / / Καθημερινή / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :