Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πάνε να θάψουν τελείως το σκάνδαλο Siemens

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έστειλε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στις 25/2/2011 επιστολές ζητώντας τους τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη 
συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.
Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Κε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή, προκειμένου να ερευνήσει το σκάνδαλο της SIEMENS. Μετά από πολύμηνη έρευνα η Επιτροπή συνέταξε το σχετικό πόρισμα, το οποίο και υπέβαλε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής στις 24/1/2011.

Κατά τον κανονισμό της Βουλής (αρθ. 148 & 2) για να εγγραφεί το πόρισμα στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προς συζήτηση απαιτείται πρόταση του 1/5 του συνόλου των Βουλευτών.

Στην πράξη μέχρι τώρα σε παρόμοιες περιπτώσεις η συζήτηση στη Βουλή γινόταν μετά από λίγες μέρες, αφ' ότου το πόρισμα υπεβάλετο στον κ. Πρόεδρο της Βουλής.

Εν προκειμένω όμως, αν και παρήλθε ήδη μήνας, όχι μόνο δεν έχει ζητηθεί η εγγραφή στην ημερήσια διάταξη, όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, αλλά αρχίζει και συζητείται ευρέως ότι στις προθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, που έχουν τον απαραίτητο αριθμό Βουλευτών για να το ζητήσουν, είναι να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Μια τέτοια εξέλιξη κ. Πρόεδρε, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που απασχόλησε επί μακρόν την κοινή γνώμη, αφ' ενός θα δώσει λαβή για ποικίλα σχόλια, ήκιστα κολακευτικά, σχετικά με την σκοπιμότητα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, αφ' ετέρου θα εδραιωθεί η πεποίθηση, στους φερόμενους στο πόρισμα ως πιθανούς δράστες αξιόποινων πράξεων, ότι στοχευμένα έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα του πολιτικού συστήματος.

Το πρόβλημα με αφορά προσωπικά, αφού προτείνεται η περαιτέρω έρευνα για σειρά δήθεν παρανομιών που διέπραξα και οι οποίες, διανθισμένες με πολλά κοσμητικά, αναφέρονται στο πόρισμα. Για μένα που γνωρίζω όσο κανείς άλλος την αλήθεια, είναι επιβεβλημένο να κάνω ότι μπορώ, μέσα στα πλαίσια της σοβαρότητας, προκειμένου να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να πω την άποψη μου για όσα αδίκως, προπετώς και φοβάμαι σκοπίμως, μου καταμαρτυρούν.

Πιστεύω ότι συμμερίζεστε την άποψη πως καμιά σκοπιμότητα δεν μπορεί να στηρίζεται σε σύγχρονες Ιφιγένειες. Εγώ πάντως το ρόλο αυτό δεν προτίθεμαι σε καμιά περίπτωση να τον αποδεχτώ. Γι' αυτό και παρακαλώ στα πλαίσια του θεσμικού σας ρόλου για την ενεργοποίηση του αρθ. 148 & 2 του κανονισμού της Βουλής.
Με εκτίμηση Χρήστος Μαρκογιαννάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :