Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τρία σοβαρά μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είναι η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των υπουργών, η απροθυμία των βουλευτών να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης μπροστά στα συμφέροντα των συντεχνιών.
Το επόμενο βήμα των μεταρρυθμίσεως αφορά τις αποκρατικοποιήσεις. Απαραίτητες για να

μπορέσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος να συμμαζευτεί λίγο. Πως είναι δυνατόν το «κρατικοποιημένο» ΠΑΣΟΚ να δεχτεί τέτοιο βήμα; Πολύ δύσκολο αν και η κοινωνία φαίνεται έτοιμη να δεχτεί τις μεταρρυθμίσεις. Είχε ψήσει λίγο το μυαλό του κόσμου και ο Καραμανλής. Όλο μεταρρυθμίσεις και συγκρούσεις με τις συντεχνίες έλεγε, κάτι έμεινε!

Η καυτή πατάτα τώρα, έχει περάσει στα χέρια του Παπανδρέου. Και έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Πρέπει να πείσει πρώτα τους υπουργούς του, τους βουλευτές του και τους οπαδούς του, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και ονειρεύονται να συνεχίσουν το «έργο» τους και τα παιδιά τους.

Σίγουρα το μέτωπο με τους οπαδούς είναι και το σημαντικότερο γιατί αφορά και την αντιπαραγωγική και πλούσια αμειβόμενη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε από τις λογικές ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.
Η αντιστροφή του ΠΑΣΟΚ και το αναποδογύρισμα των κομματικών «αξιών» που καθιέρωσε, θα κρίνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών που κάνει ο Παπανδρέου. Η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των μεταρρυθμίσεων αλλά και του ίδιου του Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :