Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ρε σωτηράκι Τζούμα, τί πίνεις και φτύνεις;

Ο δημοσιογραφών επικοινωνιολόγος, κ. Σωτήρης Τζούμας, εκ των άλλοτε συνεργατών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (που δεν χάνει ευκαιρία να ατιμάζει τη... μνήμη του, με άθλιες «αποκαλύψεις»: διαβάστε εδώ), 
έχει πιάσει «πρώτο στασίδι» στο Kontra του Κουρή και με ύφος μυρίων καρδιναλίων αναπέμπει τον «πρωινό εξάψαλμο» της ανοητολογίας και της μισαλλοδοξίας του. Συνήθης και «προσφιλής» στόχος του, η 
πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. 
Δεν είναι τυχαίο... Ο κ. Τζούμας -με τη γλώσσα έξω- προσδοκά το... «έλεος» όχι του Θεού, αλλά του Αρχηγαντώνη και μια θεσούλα στις λίστες της Ακροδεξιάς ΝΝΔούλας... 
Υπήρξε και στο παρελθόν υποψήφιος του κόμματος αυτού, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον μακαριστό Χριστόδουλο στα μάτια των Ελλήνων Ορθοδόξων, που -πώς να το κάνουμε- δεν είναι όλοι τους «νεοδημοκράτες»!!!

Αυτός ο Τζούμας, λοιπόν, προέβη και σήμερα το πρωί από την εκπομπή του στο Κουροκάναλο, σε μια συκοφαντική επίθεση στη Ντόρα, εξ αφορμής ανακριβούς και εμπαθούς δημοσιεύματος της ιστοσελίδας ierovima.gr, με τίτλο «Πρωθυπουργός και Ντόρα γύρισαν την πλάτη στους μητροπολίτες της Θράκης». Και για μεν τον Πρωθυπουργό, δεν γνωρίζουμε εάν όντως συνάντησε τους ιμάμηδες και απέφυγε τους μητροπολίτες, για την πρόεδρο της Συμμαχίας όμως ρωτήσαμε και μάθαμε την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι, ότι η κυρία Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη διήμερη επίσκεψή της σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη περιορίστηκε σε αμιγώς πολιτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Δεν συνάντησε ούτε μουφτήδες, ούτε ιμάμηδες, όπως συγκεχυμένα υπονοεί το εν λόγω δημοσίευμα, κάνοντας τον παραλληλισμό με το Γιώργο Παπανδρέου. 
Και δεν συνάντησε γενικώς κανένα επικεφαλής οιασδήποτε θρησκείας, αφού στόχος των επαφών της -στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που διέθετε- ήταν η ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής και η προώθηση των οργανωτικών ζητημάτων της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Όσο για τις «σχέσεις της Ντόρας με την Εκκλησία και τον κλήρο» (τις οποίες ο ανεκδιήγητος Τζούμας ψευδώς αμφισβήτησε), εκτός του ότι ως Φιλελεύθερη Πολιτικός δεν χρωστά εξηγήσεις σε τυπάκους σαν τον φανατικό και «χωρίς επίγνωση ζηλωτή», κ. Τζούμα, μπορούμε πάντως -για να τον καθησυχάσουμε...- να τον πληροφορήσουμε, ότι είναι οι καλύτερες που διαθέτει αυτήν την ώρα πολιτικός και αρχηγός κόμματος στη χώρα μας. 
Όχι μόνο κατά τις  ανά την Ελλάδα περιοδείες της εφαρμόζει το «από Θεού άρξασθε», επισκεπτόμενη με σεβασμό τους οικείους μητροπολίτες, αλλά και είναι συνειδητά πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή, σεβόμενη πάντως το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Αυτό άλλωστε είναι η πεμπτουσία της Ελευθερίας που εκφράζει η ορθή δογματική της Ορθοδοξίας μας, που δυστυχώς κακοποιείται από χείριστους χριστεμπόρους σαν αυτούς που επικρίνουν τη Ντόρα... (Από τις συναντήσεις της Ντόρας με Ορθοδόξους Κληρικούς παραθέτουμε παρακάτω ένα ανθολόγιο εικόνων, μήπως και ο κ. Τζούμας... «ξεστραβωθεί» και βγάλει τα «πατομπούκαλα» της κομματικής του μυωπίας!)

Όσο για τη Θράκη, η Ντόρα θα την επισκεφθεί και πάλι σύντομα, για περισσότερες επαφές και με ευρύτερα περιθώρια, ώστε να συναντηθεί επίσημα και θεσμικά με μητροπολίτες, ιμάμηδες και γενικά κάθε λειτουργό που διακονεί τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Το ερώτημα, τέλος, είναι, εάν ο κ. Τζούμας έχει επιδείξει παρόμοιο... ζήλο στην εξιχνίαση των πιστευμάτων του αρχηγού του, Αντώνη Σαμαρά και των περί αυτών Νεοφασιστών και Αρχαιολατρών «δικτυωμένων» Σαμαροφυλάκων
Ας μας πει ο κ. Τζούμας πόσο πιστός και Ορθόδοξος Χριστιανός είναι ο Σαμαράς, πόσες φορές εκκλησιάζεται, πόσες φορές έχει ασπαστεί το χέρι κληρικού... Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, στην εορτή του Αγίου Δημητρίου, 26 Οκτωβρίου 2010, απέφυγε επιμελώς και απαξιωτικά να «ποιήσει σχήμα» προς τον Μητροπολίτη Άνθιμο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έσκυψε και του φίλησε και το χέρι!!! 
Αυτά τα πήρε χαμπάρι ο λαλίστατος περί ανέμων και υδάτων κ. Τζούμας, ο αυτόκλητος αυτός «θεματοφύλαξ» της Ορθοδοξίας και της Πίστεως; Ας αναζητήσει τα βίντεο για να δει και μόνος του την αλήθεια.

Και ας πάψει, επιτέλους, ο κ. Τζούμας να μιλά ως δήθεν... «εκπρόσωπος» της Ορθοδοξίας, επειδή κάποτε ο μακαριστός Χριστόδουλος, μέσα στην αγαπώσα τους πάντες καρδία του, χώρεσε και την αφεντιά του! Δεν του έδωσε όμως κανένα δικαίωμα να τον ερμηνεύει αυθεντικά και, πολύ περισσότερο, να τον διασύρει...

26.05.06 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β'
18.10.06 Συνάντηση με τον Α.Θ.Π Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο
16.08.07 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Χριστόδουλο πριν φύγει για ΗΠΑ
26.10.07 Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατά την επιστροφή του από ΗΠΑ
06-05-2007 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ-ΚΑΙΡΟ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
06-11-2007 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΥΡΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
06-11-2007 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΥΡΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ
07-10-2007 Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο
03-12-2007 Με το Μητροπολίτη Γερμανίας. κ.κ. Αυγουστίνο
20.03.08 Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο στα Τίρανα
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο
16.05.08 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ΥΠΕΞ
01.07.08 Χαιρετισμός στο 86ο ετήσιο Συνέδριο των ΑΧΕΠΑ στο Ζάππειο
03.07.08 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο
18.12.08 Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
14.01.09 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ
19.01.09 Στο χώρο φόρτωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, με τον Μακαριωτάτο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο
25.03.09 Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ Άνθιμο
undefined
05.04.09 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

defrejus

Δεν υπάρχουν σχόλια :