Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η Ντόρα ήταν η πρώτη που πρότεινε μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων

Η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο
Ο υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον προϋπολογισμό, θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%, αν και ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν απορροφήσει τις επιχορηγήσεις έως το 2016!
Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται κατά πολύ σε θετικές προτάσεις και παρεμβάσεις με 
πραγματικό αντίχτυπο στην κοινωνία. Ήταν η πρώτη που είχε προτείνει μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων και τελικά η πρότασή της εισακούστηκε!
Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε βέβαια ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναλάβει τα υπέρογκα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες. Η Νέα Δημοκρατία ελπίζει κάποια στιγμή σε «παραγραφή χρεών» αλλά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, άδικα ελπίζει! Συνεχίζει πάντως να ξοδεύει ασύστολα και προκλητικά η ΝΔ, περιμένοντας ότι κάποια μέρα θα διαγραφούν τα χρέη της.
Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η αρνητική αναφορά του κ. Ραγκούση στα χρέη των κομμάτων. Πάει να πει ότι γίνεται κουβέντα στο παρασκήνιο. Αν κάτι τέτοιο γίνονταν τότε πράγματι θα είχε κάθε δικαίωμα ο κόσμος να ξεσηκωθεί. Από πού κι ως που ο κόσμος να πληρώνει τους κρατικοδίαιτους και αργόμισθους υπαλλήλους των κομμάτων και τις διάφορες αδιαφανείς και βρώμικες σπατάλες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :