Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έκθεση για την Μαρία Κάλλας, στο Ιταλικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Έκθεση που τιμά την μεγάλη Ελληνίδα αοιδό, Μαρία Κάλλας, διοργανώνει το Ιταλικό Προξενείο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Θεατρικές τουαλέτες, φωτογραφίες, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα, μια συλλογή χρόνων του Μπρούνο Τόσι, προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Μαρία Κάλλας, θα έχει την ευκαιρία να δεί και

να θαυμάσει το κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Η Μαρία Κάλλας, γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1923, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στην Ελλάδα και έκανε καριέρα στην Ιταλία. Θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες όπερας του 20ου αιώνα.


Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, ο Μπρούνο Τόσι αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Κάλλας, περιγράφοντάς την ώς τραγική φιγούρα.
«Μπορεί στην σκηνή να ήταν ανεπανάληπτη και ακαταμάχητη, παρόλα αυτά ήταν μια δυστυχισμένη γυναίκα με λυπημένη ζωή. Ίσως – προσθέτει ο Μπρούνο Τόσι – να ευθύνεται το γεγονός ότι δεν έκανε σωστές επιλογές στους συντρόφους της. Την εποχή όμως που τραγουδούσε  Φορμασκάδα ήταν απόλυτα ευτυχισμένη, η μουσική την κάλυπτε».




Μιλά για την Κάλλας σαν να μιλά για δικό του πρόσωπο. Την προστατεύει και προσπαθεί μέσα από κάθε του λέξη να δείξει την αγάπη του στην μοναχική Ελληνίδα. «Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε στον κόσμο την άλλη μορφή της. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την Κάλλας, πολλοί λίγοι όμως την Μαρία», δηλώνει ο Μπρούνο Τόσι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :