Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πως να στήσετε ένα γκάλοπ (τα κόλπα με την αδιευκρίνιστη και τα ερωτηματολόγια)

Τα πονηρά κόλπα των γκαλοπατζήδων της συμφοράς είναι πολλά. Ο Σαμαράς από την εποχή των μυστικών κονδυλίων, δύο κόλπα έμαθε και δεν τα ξέχασε ποτέ. Πως να μετατρέπει σε τζουκμπόξ, γκαλοπατζήδες και δημοσιογράφους. Το κόλπο που χρησιμοποιούν όσοι πληρώνονται αδρά από τη Συγγρού και κάνουν κατά παραγγελία γκάλοπ για τη ΝΔ/ΠΟΛΑΝ είναι να

μανιπιουλάρουν το ερωτηματολόγιο για να επηρεάζουν την πρόθεση ψήφου και να ποδηγετούν την κοινή γνώμη. Στη συνέχεια εμφανίζονται ως δήθεν γκάλοπ των εφημερίδων (οι οποίες σημειωτεόν δεν έχουν να πληρώσουν ούτε χαρτόσημο, όχι γκάλοπ κάθε εβδομάδα)!
Αυτό βέβαια άμα δεν τους βγαίνει δεν τους εμποδίζει να καταστρέφουν και μερικά ερωτηματολόγια ως συνεντεύξεις που δεν διεξήχθησαν σωστά (ο πελάτης έχει πάντα δίκιο).

Τί κάνουν όμως με το ερωτηματολόγιο; Κατ' αρχήν για να βοηθήσουν τη ΝΔ βάζουν την πρόθεση ψήφου στην αρχή αρχή πριν προλάβει ο ερωτώμενος να σκεφθεί και μεγαλώνοντας έτσι την αδιευκρίνιστη ψήφο (στο 35-40%). Με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει μόνο ένα σκληρό πυρήνα ΠΟΛΑΝΙΤΩΝ και παραδοσιακών δεξιών (Καραμανλικοί κλ.π.) και καμία δυναμική, όσο μεγαλύτερη είναι η αδιευκρίνιστη τόσο καλύτερα για αυτούς.

Δεν μετράνε δηλαδή στην πράξη όσους έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους και θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα (όπως τη Συμμαχία, τον Κουβέλη, τους Οικολόγους κ.λπ.), ή θα καταλήξουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όταν μειώνεται η αδιευκρίνιστη (που είναι και η δουλειά μιας σοβαρής δημοσκόπησης όταν γίνεται με αντικειμενικές ερωτήσεις που δεν αλλάζουν άπό ερωτηματολόγιο σε ερωτηματολόγιο και περιλαμβάνουν όλα τα υπαρκτά πολιτικά κόμματα), εμφανίζουν τα πραγματικά ποσοστά τους.

Όπου βλέπετε μεγάλη αδιευκρίνιστη ψήφο πρόκειται για δημοσκοπήσεις ξεπέτα. Αν αυτό δεν αρκεί στήνεις και μερικές φορτισμένες ερωτήσεις στην αρχή για να μανιπιουλάρεις τον ερωτώμενο. "Ορθώς αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση, υπακούει μόνο στην τρόικα, ευνοεί τους εργολάβους, για όλα φταίει το μνημόνιο" κ.λπ.
Πρόκειται για άθλιες πρακτικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης, στις οποίες συμμετέχουν οι διάφοροι γνωστοί εκβιαστές και διακινητές μαύρου χρήματος, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους. Ο κόσμος καλά θα κάνει να ξέρει πως του την έχουν στημένη και να τα αξιολογεί τα σχετικά γκάλοπ όπως τους αξίζει. Για τα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :