Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Υπέρ των αποκρατικοποιήσεων στις ΔΕΚΟ η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων ΔΕΚΟ, προκειμένου να μην υπάρξπυν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τάχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά την περιοδεία της στο Ηράκλειο. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ότι 


αποκρύπτουν τους όρους του μνημονίου που πρέπει να υλοποιηθούν. «Κανείς δεν λέει την αλήθεια στον λαό» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Η ίδια προέβλεψε πως στο τέλος της χρονιάς το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα αγγίξει τα 20 δισ. και ανέφερε πως με γνώμονα το εθνικό συμφέρον «πρέπει όλοι να σοβαρευτούν», ενώ σημείωσε πως χωρίς να μειώσουμε τα ελλείμματα δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση.

Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, γι' αυτό η ΔΗΣΥ είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και των αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων ΔΕΚΟ. «Δεν είναι δυνατό να στερούμε από τους πολίτες πόρους και να έχουμε ανεκμετάλλευτη μια δημόσια περιουσία η οποία σε πολλές περιπτώσεις απλώς καταστρέφεται» ανέφερε.

Επανέλαβε την πρόταση να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα περάσουν από τη Βουλή από εδώ και στο εξής. Η πρόταση αυτή, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, «κάνει πράξη την εθνική συνεννόηση και ανοίγει το δρόμο για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον, που είναι αναγκαίο για να σωθεί ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :