Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Που το πάει η ΝΔ;

Σε πλειοδοσία λαϊκισμού και υποσχέσεων θα εξελιχθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΝΔ21. Σήμφωνα με πληροφορίες του Βήματος το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρα όπως: μείωση φορολογικών συντελεστών, αντικειμενικοποίηση της φορολογικής βάσης, σταδιακή μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση ενοικίου για 


πρώτη κατοικία με 2% για 10 έτη, πενταετή κατάργηση «πόθεν έσχες» για κατοικία (γενικά), κλπ.

Η ΝΝΔ21, βλέποντας πως δεν τραβάει με τίποτα, ξεκινά μια αντεπίθεση φιλοσοφίας "Τσοβόλα δώστα όλα". Όντας στην αντιπολίτευση η πολιτική πλειοδοσίας υποσχέσεων δεν της κοστίζει τίποτα (παρά μείωση της αξιοπιστίας της, την οποία όμως έχει απωλέσει προ πολλού). 
Εξ' άλλου η ηγεσία της ΝΝΔ21 γνωρίζει πολύ καλά πως δεν απευθύνεται στα "σοβαρά" κοινωνικά στρώματα τα οποία την έχουν "χαιρετίσει" προ πολλού, αλλά στις "μάζες". Στους εξαθλιωμένους ανέργους, στους φυτοζωούντες συνταξιούχους, στους ανασφαλείς, φοβισμένους Έλληνες. Για όλους αυτούς, που απεγνωσμένα ψάχνουν για μια σανίδα σωτηρίας, ετοιμάζεται να σερβίρει ένα πακέττο από φούμαρα πασπαλισμένα με πολλές φρούδες ελπίδες.

Η ΝΝΔ21 επιλέγει την οδό του "Λεφτά Υπάρχουν" εκτιμώντας πως ακόμη και σήμερα "Κορόιδα Υπάρχουν". Επιλέγει ένα θολό προγραμματικό λόγο αποφεύγοντας την σκληρή αλήθεια, αρνούμενη να...
μιλήσει στους πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο και να τους πει, κοιτάζοντάς τους κατάματα, όλη την αλήθεια. Εξ' άλλου η ΝΝΔ21 δε έχει απαλλαγεί από τα δεσμά του κρατισμού που την ταλάνιζαν τόσα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα κατά των συνδικαληστικών συντεχνιών που λυμαίνονται το δημόσιο. 
 Κουβέντα δεν θ'ακούσετε για μαζικές αποκρατικοποιήσεις, για καταδίκη φασιστικών συνδικαληστικών συμπεριφορών ή νοοτροπιών. Αντίθετα, με πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση των Σερρών, η ΝΝΔ21 ζήτησε την παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού επειδή ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής κράτησε ανοιχτά τα σύνορα από τα επαπειλούμενα μπλόκα των αγροτοσυνδικαληστών.Και πως αλλοιώς θα μπορούσε να αντιδράσει μια ΝΝΔ21, δέσμια των δικών της γαλάζιων συνδικαληστών, κάθε λογής κλωνοποιημένων Μανώληδων;

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως στο κεφάλαιο "αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου" που ήδη υπήρχε και στην πρώτη έκδοση του οικονομικού της προγράμματος (αυτού που υποσχόταν πλεονασματικούς προϋπολογιμσούς σε 18 μήνες) η ΝΝΔ21 εστίαζε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Αποφεύγοντας, ως ο διάβολος το λιβάνι, να ονοματίσει συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και δημοσίων φορέων, ινστιτούτων και οργανισμών.
Τυχαίο;

Τυχαίο, επίσης, πως όλος ο μηχανισμός της ΝΔ αποβλέπει ακριβώς σε αυτό το κομμάτι του δημοσίου, σε περίπτωση κυβερνητικής εντολής, για να τακτοποιηθεί και να επιβιώσει σε μια λογική παρασιτισμού που με επιτυχία έχει διδάξει η "σχολή ΠΑΣΟΚ"; Τα γαλάζια στελέχη έχουν εδώ και χρόνια πλήρως μολυνθεί από τον "κρατικιστικό υιό" του ΠΑΣΟΚ έχοντας μετατραπεί σε "γαλάζια ζόμπι" που έχουν ως αυτοσκοπό να παραμένουν γαντζωμένα στον ξενιστή τους που δεν είναι άλλος από τον δημόσιο τομέα. Είναι προφανές, λοιπόν, το γιατί η μείωση του δημοσίου δεν αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος της ΝΝΔ21. Απλούστατα, διότι δεν πιστεύει πλεόν σε αυτό.

Με τα χρόνια η ΝΔ μετετράπη από ένα φιλελεύθερο αστικό κόμμα σε ένα εκφυλισμένο μόρφωμα της λαικής δεξιάς, με έντονα χαρακτηριστικά εθνικιστικών και σοσιαλιστικών αποχρώσεων. Η ταύτιση της ΝΝΔ21 με τις λογικές του ΛΑΟΣ δεν είναι λοιπόν τυχαία. Δεν επέρχεται ως κίνηση τακτικισμού αλλά φυσιολογικής προγραμματικής σύγκλισης. Η ΝΝΔ21 επιλέγει να κινείται σε αυτό το θολό σκηνικό παραπαίοντας μεταξύ αλλοπρόσαλων πολιτικών που την μία την μετατρέπουν σε ουρά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε αντιμνημονιακές κορώνες) και την άλλη σε πειθήνιο όργανο πρωτοφανών -για αστικό κόμμα- ιδεοληψιών (βλ. σχόλια συνεργατών του προέδρου της ΝΔ περί ντιντήδων και βαψομαλλιάδων).

Στο σχιζοφρενές αυτό σκηνικό που έχτισε με συνέπεια η ηγεσία της ΝΝΔ21 είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί τα στελέχη της προβληματίζονται για την συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του μορφώματος τους. Και η αλήθεια είναι πως η ΝΝΔ21 φυλλοροεί όχι εξαιτίας της όποιας Ντόρας. Ο σώφρωνες αστοί την εγκαταλείπουν, σάν τα ποντίκια από σκάφος που βουλιάζει, ακριβώς λόγω των ανωτέρω επιλογών της. Το ερώτημα για την ΝΔ δεν είναι η εκλογική της βύθιση αλλά το που ακριβώς βρίσκεται ο πάτος του πηγαδιού.

ΥΓ. Για τους φίλους που επιλέγουν να παραμένουν στο μαντρί: Οι λύκοι φίλοι μου είναι μέσα στο μαντρί. Τους άνοιξαν την πόρτα τα ίδια τα πρόβατα στις 29/11/2009. Αν λοιπόν σε κάθε μέτρημα τα πρόβατα βγαίνουν λιγότερα μην εκπλήσσεσθε. Κάποια -τα πιό τυχερά- πήδησαν τον φράκτη, κάποια τα έφαγε ο λύκος και κάποια επέλεξαν να γίνουν και τα ίδια λύκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :