Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στη Ντόρα τα Χανιά

Η υποδοχή στη Ντόρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα Χανιά τίμησαν και με το παραπάνω τη Χανιώτισσα Ντόρα.
Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ:

 Η χθεσινή εκδήλωση στα Χανιά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο "Πορτοκάλι" στο Γεράνι Χανίων.
 Η Ντόρα αποθεώθηκε από τους συντοπίτες της κατά την είσοδό της στο κέντρο.

 Παρόντες στην εκδήλωση οι βουλευτές της Συμμαχίας στην Κρήτη Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης και πλήθος στελεχών.
Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα Χανιά ήταν προετοιμασμένα για 1500 άτομα. Τελικά στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 2000 άτομα! Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την επιτυχία της εκδήλωσης
Η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στους Χανιώτες τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σοβαρευτεί και να 'συγκρουστεί με τις σάρκες του', με τις συντεχνίες των ολίγων που απολαμβάνουν προνόμια εις βάρος των πολλών.Μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση υπάρχει ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας.

Κατηγόρησε επίσης τη Ν.Δ. για «λαϊκισμό και δημαγωγία»:«Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Η Ν.Δ., με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, διώχνει κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Ξέρει καλά ότι δεν μπορεί πλέον να πολιτευτεί με τα ψέμματα και με τις ακρότητες που υποστηρίζει».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε πως «αυτό που δεν λέει κανένα κόμμα είναι ότι η Ευρώπη δεν θα μας σώσει. Θα μας στηρίξει. Εμείς θα σωθούμε. Και θα σωθούμε μόνοι μας. Θα σωθούμε υπό μία προϋπόθεση. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι πρέπει να σοβαρευτεί, ότι πρέπει να κόψει τον μεγάλο σπάταλο δημόσιο τομέα, ότι πρέπει να μειώσει τα ελλείμματα για να μπορέσει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό σημαίνει ότι 600 Οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν. Αυτό σημαίνει αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε τη 'μαύρη τρύπα', διότι δεν μπορούμε να φορτώσουμε άλλο τον έλληνα μισθωτό, τον έλληνα συνταξιούχο, τον Έλληνα αγρότη και τον έλληνα έμπορο και επιχειρηματία. Δεν πάει άλλο».

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό «είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Παπανδρέου ότι, κατά τη γνώμη μου, η ιεράρχησή σου είναι λάθος. Δεν ξεκινά κανείς κόβοντας μισθούς και συντάξεις και τα χρήματα που πήρατε ένα χρόνο από τον παππού και τη γιαγιά τα δώσατε στη 'μαύρη τρύπα' του ΟΣΕ. Δεν γίνεται αυτό άλλο. Πρέπει να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι αν δεν συγκρουστεί με τις σάρκες του πολιτική στην Ελλάδα δεν θα γίνει. Δεν ενδιαφέρει τον έλληνα πολίτη εάν οι συντεχνίες σήμερα στηρίξανε τον κ. Παπανδρέου στην εσωκομματική του εκλογή».
Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα πρόσφατα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας, που κυκλοφόρησαν κυρίως μέσω του διαδικτύου, υπογραμμίζοντας ότι «θέλω να καταγγείλω με τον δριμύτερο δυνατό τρόπο όλους αυτούς που κυκλοφορούσαν, μέρες τώρα, τα διάφορα mail, πανικοβάλανε την αγορά και τους ανθρώπους και δημιουργήσανε συνθήκες φόβου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό είναι παιχνίδι κερδοσκόπων, άθλιων κερδοσκόπων, που θέλουν να κερδίσουν από τον φόβο ή από την πιθανή χρεοκοπία της χώρας».

Παρουσιάζοντας βασικές θέσεις οικονομικής πολιτικής του κόμματός της, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι «ζητάμε να μειωθεί η πίεση στον ιδιωτικό τομέα. Να σταματήσει η υπερφορολόγησή του που δεν οδηγεί πουθενά. Προτείνουμε καθαρές λύσεις: 20% φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις και πρόσωπα.
Ζητάμε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αλλά να ξεκινήσουμε από τους μεγάλους, τους επώνυμους.
Είμαστε οι μόνοι που τολμήσαμε να φέρουμε το θέμα του Θέμου Αναστασιάδη στη Βουλή, γιατί δείξαμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν.
Ζητήσαμε να διερευνηθεί το σκάνδαλο για την υγεία, που επί δέκα χρόνια έχουμε πάρτυ κερδοσκοπίας εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.
Είπαμε ότι το κράτος πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τη ΓΕΝΟΠ τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τρία εκατομμύρια κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, και να σκεφθεί ότι αυτά τα τρία εκατομμύρια θα τα χρειαζόντουσαν φτωχότεροι έλληνες, που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ».
 Η κα Μπακογιάννη σημείωσε, ακόμη, ότι «προτείναμε αύξηση στο ΕΚΑΣ και είπαμε συγκεκριμένα πού θα βρούμε τα λεφτά. Είπαμε να κόψουμε 20 εκατ. ευρώ από τα κόμματα, μα και με 57 εκατ. ευρώ την κάνουν τη δουλειά τους. Είπαμε να κόψουμε από τη Βουλή, από εμάς τους βουλευτές, άλλα 20 εκατ. ευρώ. Είπαμε να κόψουμε και 100 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ μα δεν χρειάζονται έξι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χρονιά κρίσεως, σε μια χρονιά που κόβουμε από τον φτωχότερο έλληνα 150 εκατ. ευρώ».
 
 Αναφερόμενη στην πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η κα Μπακογιάννη, αφού σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το συνέδριο του κόμματος, επεσήμανε ότι «ενώνουμε δυνάμεις.
Συμμαχούμε για τις ιδέες μας. 
Συμμαχούμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο. 
Συμμαχούμε για την προστασία και τα δικαιώματα των πολιτών. 
Συμμαχούμε για την κοινωνική αλληλεγγύη, την υποστήριξη των αδυνάτων. 
Συμμαχούμε για την ελπίδα και την προοπτική της δικιάς σας γενιάς, της γενιάς που χρωστάμε, διότι της έχουμε πάρει πολλά. 
Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε αυτή τη γενιά χωρίς το δικαίωμα στο όνειρό της, χωρίς το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Τελικά συμμαχούμε για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :