Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η ανάλυση της χθεσινής μέτρησης της GPO

Η χθεσινή μέτρηση της GPO, που παρουσιάσθηκε στο MEGA, δείχνει με σαφήνεια την κατάρρευση του δικομματικού συστήματος. Βεβαίως δεν περιμέναμε την GPO να μας το πει, αφού η δυσαρέσκεια των πολιτών γύρω μας είναι κάτι από περισσότερο από εμφανής.
Η αναμενόμενη -λόγω αντλαϊκών μέτρων- πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι.......................
....................................
η συστηματική πτώση και της ΝΔ που θεωρητικά με την λαϊκίστικη πολιτική που ακολουθεί θα έπρεπε να συγκινεί και να συγκρατεί κάποιες μάζες. Όμως απ΄ότι φαίνεται ο κόσμος ξυπνάει και δεν αξιολογεί θετικά την οπορτουνιστική πολιτική Σαμαρά, ούτε τις εθνικιστικές κραυγές των πέριξ αυτού.

Ενδιαφέρον είχε το σχόλιο Καρατζαφέρη, που παρέμεινε αναπάντητο από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι δηλαδή "το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι πάνω από το ΠΑΣΟΚ".΄Επιβεβαίωση της πρόσφατης στροφής του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ, και της ουσιαστικής του σύμπλευσης με αυτήν, δεδομένου ότι η ΝΔ έχει γυρίσει το τιμόνι προς τα δεξιά ταυτιζόμενη πλήρως με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Προοίμιο μιας κυοφορούμενης συνεργασίας και εκπλήρωσης των πόθων του κ. Καρατζαφέρη για κυβερνητικό θώκο; Το μέλλον θα δείξει.

Αναφορικά με τη Δημοκρατική Συμμαχία και η μέτρηση παρέμεινε politically correct και "εντός γραμμής" εμφανίζοντας την με ποσοστό 2,9% (κάτι τις κάτω από το 3%). Βεβαίως αυτή η μέτρηση -έστω κι έτσι- φέρνει τη Συμμαχία με άνεση στη Βουλή και με ποσοστό γύρω στο 4%.
Επιπλέον, σημεία που θα πρέπει να προσέξει η Συμμαχία για να αυξήσει το ποσοστό της, εκτός της συνέπειας στην πολιτική της ατζέντα, είναι το στήσιμο του brand recognition που της λείπει και η διασύνδεσή της με το δίκτυο των media και των δημοσκόπων. Δεδομένης της οικονομικής υπεροχής της ΝΔ είναι φυσικό οι δύο ανωτέρω "ομάδες" να είναι επιρρεπείς και υπάκουες στις επιθυμίες του επί σειράν ετών βασικού τους πελάτη και τροφού από τον συντηρητικό χώρο. (Το γράφουμε όσο πιό ευγενικά μπορούμε).
Η Συμμαχία πρέπει να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :