Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κώστας - Αντώνης. Ολέθριες σχέσεις! Από μακριά και αγαπημένοι...

Την πλήρη δικαίωσή της βρίσκει η λαϊκή ρήση «από μακριά και αγαπημένοι» στη σχέση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με... πληροφορίες, οι δυο πολιτικοί έχουν να συναντηθούν- αν εξαιρέσει κάποιος τις ελάχιστες κοινωνικές τους επαφές- εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ενώ δεν υπάρχει και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. 
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ είχε τακτική επαφή με τους πρώην προέδρους κ. Κ. Μητσοτάκη και κ. Μ. Εβερτ, δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τον κ. Σαμαρά, όπως ........................
..........................
επισημαίνουν «καραμανλικοί». 
Από την άλλη πλευρά, στελέχη της «σαμαρικής» πλευράς λένε με νόημα: «Ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ήταν πρόεδρος της ΝΔ επί 13 χρόνια. Γνωρίζει πολύ καλά με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει τον Σαμαρά». 
Μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης να χαρακτηρίζει εξαιρετικές τις σχέσεις τους, αλλά ακόμα συζητείται αρνητικά στην ΚΟ το γεγονός ότι, έστω και εν τη ρύμη του λόγου, αποκάλεσε «βουλευτή» τον κ. Καραμανλή και λίγο μετά το διόρθωσε, τονίζοντας την ιδιότητά του του πρώην πρωθυπουργού. 

Το κλίμα παραμένει ψυχροπολεμικό και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα την περασμένη εβδομάδα από τον θόρυβο και την εσωκομματική ένταση που προκάλεσε η συνέντευξη στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής του κ. Ευ. Αντώναρου (στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή), στην οποία κράτησε αποστάσεις από την επιλογή της ΝΔ να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη στο σκάνδαλο της Siemens. 
Η απόσταση που χωρίζει τον νυν και τον πρώην αναδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Πέμπτη, στην οποία αν και ο κ. Καραμανλής χειροκρότησε τον κ. Σαμαρά άκουσε τον διάδοχό του στο τιμόνι της ηγεσίας του κόμματος να βάζει στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας τη στρατηγική του μεσαίου χώρου που ακολουθούσε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. 
Ούτε και η τυχαία συνάντησή τους στην έξοδο της αίθουσας της Γερουσίας της Βουλής, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου κυριάρχησε η αμηχανία, στάθηκε αφορμή να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους. Περιορίστηκαν σε μια απλή χειραψία και όταν βρέθηκαν εμπρός στο ασανσέρ ο κ. Καραμανλής, εν αντιθέσει με τον κ. Σαμαρά, προτίμησε τις σκάλες. 
Πολλά στελέχη τόσο από τη μια όσο και από την άλλη πτέρυγα συνιστούν ψυχραιμία, τονίζοντας ότι δεν βοηθάει το ψυχροπολεμικό κλίμα. Σε αυτή τη λογική δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει μια ενωτική κίνηση, η οποία ενδέχεται να λειτουργήσει συσπειρωτικά και να κλείσει το μεγαλύτερο εσωκομματικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :