Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Ντόρα με πολιτικούς συντάκτες στα γραφεία της Συμμαχίας

Ως στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την παραπομπή Σημίτη, από τον Σαμαρά, σε συνάντησή της με πολιτικούς συντάκτες, στα γραφεία της Συμμαχίας. Δεν μπορείς, επειδή κάποιοι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έχουν κάμει λαδιές να παραπέμπεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εφόσον δεν .....................
...........................
υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις.
Διώχνεις έτσι τους κατά βάσιν μετριοπαθείς, κεντρώους ψηφοφόρους αυτούς που ψήφισαν Σημίτη και Καραμανλή στη συνέχεια. Άλλο ένα δείγμα της δεξιάς στροφής της σημερινής ΝΔ. Αυτοί οι ψηφοφόροι «έχουν φύγει με μεγάλα πηδήματα».
Λάθος ήταν και η παραπομπή του Παπανδρέου και ανέφερε ότι αν ζούσε ο Παύλος Μπακογιάννης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε γίνει.
Η Ντόρα επέμεινε ότι το κόμμα της έχει φιλελεύθερη ταυτότητα και μίλησε για την πολιτική περιχαράκωση της Ν.Δ., ενώ τόνισε με έμφαση την απόσταση, που τους χωρίζει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαρά: «Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Δεν έχουμε κοινά σημεία. Το θέμα δεν είναι προσωπικό».
Ειδικά για τη συνεργασία μεταξύ Συμμαχίας και ΝΔ, ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν έχει θέσεις σε μία σειρά θεμάτων και ξεκαθάρισε ότι «με την παρούσα ηγεσία δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας» μια και πολιτεύεται αλλοπρόσαλλα. «Θέλει να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Δεν απέκλεισε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με κόμματα, αλλά έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την προγραμματική σύγκλιση. «Θα συνεργαστεί με όποιον δώσει εντολή ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί».

Τέλος ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, διαφωνώντας κατηγορηματικά με το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :