Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο πρωθυπουργός μπορεί;

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το Μνημόνιο χρειάζονται τολμηρές κινήσεις και πυγμή. 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση οικονομική και αξιών επειδή τα τελευταία είκοσι χρόνια επέδειξε δειλία και υπαναχώρησε σε βασικές ευρωπαϊκές επιλογές. Μείναμε μόνοι μας να 
στηρίζουμε ένα σύστημα οικονομίας που κατέρρευσε και επιμένουμε ότι έχουμε δίκιο, αγνοώντας ότι ο όλεθρος βρίσκεται ένα βήμα μπροστά μας.
Στην κυβέρνηση αναπτύσσονται κάθε είδους αντάρτικα και στη συνέχεια εμφανίζεται ο πρωθυπουργός πυροσβεστικά για να "υποχωρήσει" μπροστά στην «λαϊκή οργή», ενώ ο λαός δεν τοποθετείται! Απλά περιμένει! Ακόμη και οι τόσο πολύ προβεβλημένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην πραγματικότητα έχουν αποτύχει. Δηλαδή η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει αλλά δείχνει να μην θέλει.

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ βρυχάται και ο πρωθυπουργός φοβάται! Δείχνει ανέτοιμος να προχωρήσει παρά τον θόρυβο που γίνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται μια μεταρρυθμιστική πρόταση, αναγκαία τις περισσότερες φορές και χωρίς περιθώρια αναβολής. 
Η αναβλητικότητα της κυβέρνησης είναι επιζήμια και επικίνδυνη. Όσο επιζήμιο ήταν μέχρι σήμερα το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις για την επιβίωση του ολιγαρχικού συστήματος κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που έχει επιβάλει με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :