Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σκληροπυρηνικοί κύκλοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον Ιερώνυμο

Είναι γεγονός ότι στο εσωτερικό της Εκκλησίας υπάρχουν κύκλοι ακραίοι, πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές. Ο ίδιος ο Ιερώνυμος είχε δηλώσει την ημέρα της ενθρόνιθσής του (16 Φεβρουαρίου 2008) ότι:«η Εκκλησία δεν δικαιούται να στρατεύεται σε μια ιδεολογία και πολιτική απέναντι σε άλλη». 
Στα τρία χρόνια που ακολούθησαν οι φωνές του 

«Έθνους» και οι «διαμαρτυρίες» αυξήθηκαν και μερικές φορές κυριάρχησαν στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Κάποιοι προσπάθησαν να καλύψουν το κενό που άφησε ο Χριστόδουλος στην παρεμβατική πολιτική του. Το κήρυγμα του Χριστόδουλου δεν ήταν θρησκευτικό αλλά συχνά κομματικό. 
Ο Ιερώνυμος δεν έχει προς το παρόν παρέμβει σε πολιτικές διενέξεις. Ιεράρχες όμως που θεωρούν εαυτούς συνεχιστές του έργου του Χριστόδουλου (και γιατί όχι αργότερα του Ιερώνυμου) … μιλάνε πολύ και εκεί που δεν τους σπέρνουν! 
Το έργο του Ιερώνυμου είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να κινηθεί μεταξύ μετριοπαθών και σκληροπυρηνικών της Ιεράς Συνόδου. 
Ήδη ακούγονται φωνές για στάση δειλίας σε ορισμένα θέματα που υποτίθεται αφορούν την Εκκλησία, όπως π.χ. η κάρτα του πολίτη ή η προαιρετικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο! 
Παρατηρούμε ότι τελευταία έχει εισέλθει στο λεξιλόγιο και των μετριοπαθών Ιεραρχών η «αποχριστιανοποίηση» της Εκκλησίας και της Παιδείας και πως καθιερώνεται σιγά σιγά η λογική της «αντίδρασης» στην Πολιτεία! 

Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική της ουδετερότητας εγκαταλείπεται και όλοι καταλαβαίνουμε ότι λόγω των εσωτερικών πιέσεων, ο Ιερώνυμος υποκύπτει στους σκληροπυρηνικούς της Συνόδου. Βλέπουμε ότι καθιερώνονται οι ενστάσεις ιεραρχών που επιμένουν ότι η κάρτα του πολίτη φέρει το «666» και είναι κάρτα του "Αντίχριστου"! 
Τα φυλλάδια με τίτλο «Προς τον λαό» που διανέμονται στις εκκλησίες περιέχουν τελευταία, σκληρές εκφράσεις με αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο που προσεγγίζει τις θέσεις του ΛΑΟΣ ή της ΝΔ! 
Όπως πρόσφατα αναφέρονταν ότι «η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας... Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μια ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων, και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα. Δηλώνουμε, δηλαδή, ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας...». 
Το πολιτικό αυτό κείμενο προέκυψε από τις εισηγήσεις των μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και Δημητριάδος Ιγνάτιου στη Σύνοδο του Οκτωβρίου, που είχε θέμα την οικονομική κρίση. Η Σύνοδος ενέκρινε τις εισηγήσεις τους και εξουσιοδότησε τους δύο μητροπολίτες να συντάξουν το κείμενο που διενεμήθη. 

Οι σκληροπυρηνικοί αυξάνουν την επιρροή τους, προσεγγίζοντας και ευνοώντας σαφώς τις πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν.
 Όλοι ξέρουμε ότι και στο θέμα της ταυτότητας στηρίχτηκε ο Καραμανλής, αλλά όταν κυβέρνησε δεν έκανε τίποτα επ’ αυτού. Άρα κάποιοι Ιεράρχες κινούνται με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια για να ευνοηθούν προσωπικά, ενώ ξέρουν ότι είναι αδύνατον να επιβάλλουν την θέλησή τους σε αποφάσεις που συνδέονται με την Κοινοτική νομοθεσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :