Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η μεσαία τάξη δεν συμμετέχει. Σιωπά!

Η κρίση έχει εισχωρήσει σε όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας. Πολλοί κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν ή ότι έχουν στη διάθεσή τους, λύσεις εύκολες και προσοδοφόρες για να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς να θιγεί η κοινωνία. Χωρίς θυσίες και με πολύ χρήμα! Σπρώχνουν την Ελλάδα στην καταστροφή με έναν λαϊκισμό επικίνδυνο.
Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα συμπληρώνουν μικρότερα που .....................
........................
«υποβοηθούν» την τεταμένη κατάσταση. Όπως χουλιγκανισμός, συντεχνιακός τσαμπουκάς, συνδικαλιστική ανευθυνότητα κ.α. …… «Διαφωνώ με την αγροτική πολιτική της χώρας, κλείνω τα σύνορα στις Σέρρες, τραυματίζοντας την διεθνή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε μια περίοδο λίγο πριν αρχίσει ο τουρισμός». «Απαιτώ δικαίωση προσβάλλοντας τα συμφέροντας μιας άλλης τάξης εργαζομένων και αδιαφορώντας για τις συνέπειες».

Η μεγάλη μάζα της κοινωνίας απλά παρατηρεί τη βία που συσσωρεύεται δίπλα της, μια και δεν μπορεί να ενεργήσει διαφορετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχεί. Η σιωπή δεν σημαίνει αδυναμία αλλά δεν έχει και τη δύναμη της παρέμβασης. Η σιωπηλή μεσαία τάξη δεν έχει προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας, στα κέντρα αντιπολίτευσης αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα αποφεύγει αυτές τις μορφές παρέμβασης που έχουν λάβει μορφή επικίνδυνου και χυδαίου ψευδοκατεστημένου, που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του λαού, με ανευθυνότητα και προκλητικό νεοπλουτισμό.

Η μεγάλη μάζα της κοινωνίας ζητά επιβολή του νόμου, υπευθυνότητα από τους αρμόδιους, υπευθυνότητα από τα κόμματα και σίγουρα παρά του ότι είναι πλειοψηφία και το ξέρει, δεν θα κατέβει ποτέ στους δρόμους και να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Γι’ αυτό, το κενό το καλύπτουν ομάδες που χρησιμοποιούν βία και τσαμπουκά και συμπληρώνουν με τη σειρά τους τα κενά στα οχτάδικα των εργολάβων…...

Δεν υπάρχουν σχόλια :