Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μπουλντόζας

Ο Μιλτιάδης Έβερτ απεβίωσε χθες βράδυ μετά από πολυετή μάχη, με πολλαπλά προβλήματα υγείας. Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα και προσωπικά θλίβομαι πολύ για την απώλεια του. Ήμουν και εγώ ένας από τους πολλούς που περίμεναν έξω από τη Ρηγίλλης την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Νέας Δημοκρατίας. Έζησα την διοίκηση του που δεν ήταν υποδειγματική αλλά ήταν .....................
....................
σίγουρα τίμια. Είδα την απογοήτευση του όταν ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε πρόεδρο μαζί με το ΠΑΣΟΚ του παραπαίοντα Ανδρέα Παπανδρέου στερώντας του την ευκαιρία του να γίνει πρωθυπουργός.

Έζησα και τις εκλογές του 96 που κόντρα σε θεούς και δαίμονες έχασε την ευκαιρία του. Αμέσως μετά οδήγησε την παράταξη σε συνέδριο και εν γνώση του υπήρξε αγωγός για την μετάβαση στην εποχή του Κώστα Καραμανλή. Στήριξε το κόμμα με κάθε μέσο και έβαλε μπροστά και πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης. Πρώτος από όλους εντόπισε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και στάθηκε απέναντι πολεμώντας για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όμως η μεγαλύτερη του κληρονομιά είναι εκείνη η πρώτη εκπομπή του Αθήνα 984, τότε που με το τσαμπουκά του, που του απέδωσε και το χαρακτηρισμό “Μπουλντόζα” απελευθέρωσε την ραδιοφωνία από τα δεσμά της κρατικής προπαγάνδας. Αξίζει να ακούσετε εκείνη τη πρώτη εκπομπή, να ακούσετε και τους πρώτους συνεργάτες του σταθμού, ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλοί νυν κραταιοί που μόνο φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ δεν υπήρξαν ποτέ.


stakon

Δεν υπάρχουν σχόλια :