Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η αύξηση στα εισιτήρια έχει δίκαια εξοργίσει όλους τους κατοίκους της Αττικής

Από σήμερα ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα εισιτήρια, αύξηση που πλήττει κυρίως τα λαϊκά εισοδήματα, μια και τα μέσα μεταφοράς χρησιμοποιούνται κυρίως από απλούς πολίτες. Σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου της Συμμαχίας τονίζεται ότι η ..................

.........................
τεράστια αύξηση επιβάλλεται αυθαίρετα, έχει δίκαια εξοργίσει όλους τους κατοίκους της Αττικής και το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν, ως συνήθως, οι συνεπείς χρήστες των μέσων.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου, του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Γιάννη Οικονόμου:
«Σε μια περίοδο που οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο είναι συνώνυμο της ταλαιπωρίας, ξεκινάει αύριο η αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών.
Η αύξηση αυτή έχει δίκαια εξοργίσει όλους τους κατοίκους της Αττικής.
Πρώτον, διότι είναι τεράστια, 6 έως 8 φορές πάνω από τον ετήσιο πληθωρισμό.
Δεύτερον, διότι επιβάλλεται αυθαίρετα, χωρίς να γνωρίζουμε δηλαδή, τι ποσοστό των ελλειμμάτων θα μπορούσε να καλυφθεί αν πληρώνονταν κανονικά τα εισιτήρια και δεν υπήρχε εισιτηριοδιαφυγή και χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προσπάθεια για την πάταξή της.
Τρίτον, διότι οι συνεπείς χρήστες, δηλαδή αυτοί που πληρώνουν, καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν το μάρμαρο για τους παρανομούντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :