Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο Σαρκοζί θεωρεί ότι το επίπεδο της ισοτιμίας του ευρώ εξακολουθεί να είναι «υπερβολικά υψηλό»

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι το επίπεδο του ευρώ σε σχέση με το δολάριο εξακολουθεί να είναι «υπερβολικά υψηλό», στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ....................
.......................
εργοστάσιο συναρμολόγησης των Airbus Α380 στο Μπλανιάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας.
«Σήμερα είναι καλύτερα, αφού βρισκόμαστε σε μια ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,29-1,30, όμως εξακολουθεί να είναι υπερβολική», δήλωσε ο Σαρκοζί μιλώντας ανεπίσημα σε μια δεκαριά εργαζομένους της Airbus, προτού ευχηθεί για τη νέα χρονιά στους οικονομικά στελέχη της εταιρείας. «Δεν θα αφήσω να καταστραφεί το ευρώ. Αν παραιτηθούμε από το ευρώ, παραιτούμαστε από την Ευρώπη. Γνωρίζω τα προβλήματά σας με την ισοτιμία, θα αγωνιστούμε. Όμως δεν πρέπει να κάψουμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά», επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος. 
Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η Ιρλανδία δεν μπορεί ταυτόχρονα να επωφελείται από την οικονομική βοήθεια της Ε.Ε και να εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις.
«Σέβομαι βαθιά την ανεξαρτησία των Ιρλανδών φίλων μας και έχουμε κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Ωστόσο δεν μπορούν να μας λένε διαρκώς ελάτε να μας βοηθήσετε και να διατηρούν τη φορολογία των επιχειρήσεων στο μισό απ' ότι οι άλλοι. 
Δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική ενσωμάτωση χωρίς σύγκλιση των φορολογικών συστημάτων με την καγκελάριο Μέρκελ. 
Θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή οικονομική ενσωμάτωση και θα σημειώσουμε πρόοδο στη φορολογική σύγκλιση», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :