Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΚΕ εναντίον κυβέρνησης - Επίθεση Παναγόπουλου

Καμία σχέση με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ δεν έχει το μνημόνιο κατά τον γραμματέα της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος ................

...........................
 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος ζήτησε τη θαρραλέα αναθεώρηση του μνημονίου.
Απηύθυνε, επίσης, πρόκληση - πρόσκληση στον πρωθυπουργό, αναφερόμενος σε σχόλια μέσων ενημέρωσης, με τα οποία, όπως είπε, δεν συμφωνεί, για την πρωθυπουργική ρήση «Λεφτά υπάρχουν»: «Βεβαίως, υπάρχουν και είναι πολλά, αλλά δεν βρίσκονται στα Δημόσια Ταμεία ούτε στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων. Ο πρωθυπουργός, όμως, θα πρέπει να δείξει με πράξεις και πολιτικές ότι γνωρίζει ότι τα λεφτά αυτά βρίσκονται στις τσέπες των εχόντων και κατεχόντων, στην παραοικονομία, στη φοροδιαφεύγουσα, φοροκλέπτουσα, εισφοροδιαφεύγουσα επιχειρηματικότητα,στους ραντιέρηδες και στους έχοντες τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό».
Από την κριτική του κ. Παναγόπουλου δεν ξέφυγε και η Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε για αντιμνημονιακή ρητορική, προσθέτοντας ότι οι μαγικές συνταγές μηδενισμού του ελλείμματος σ' έναν χρόνο προκαλούν θυμηδία.
Όσο για τα κόμματα της αριστεράς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα κατηγόρησε ότι «κινούνται ανάμεσα στην σύγχυση και την αμηχανία» και ότι παρά την ύπαρξη ουσιωδών διαφορών μεταξύ τους, τείνουν να συγκλίνουν στο γενικό καταγγελτικό λόγο χωρίς πρόταση διεξόδου και προοπτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :