Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Καραμανλής : Δεν κανω εγώ για πολιτικός! ... Ηρθα να βοηθησω τη χώρα αλλά είναι αδύνατο

Πριν ένα μήνα και στην τελική φάση της εξεταστικής της Siemens, αποφάσισαν να σπάσουν και τον σκληρό δίσκο της γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου! Μπράβο ρε παιδιά, νωρίς το θυμηθήκατε! 
Στοιχεία σοκ για την κατάσταση στην οποία τελούσε ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός ... Καταθλιψη, θυμός, καχυποψία, μανίες καταδίωξης και χάσιμο της μπάλας είναι   ................
...............
μερικά από τα "χρώματα" τα οποία χρησιμοποιούνται σε χαφιέδικα ενημερωτικά σημειώματα προς τον Χριστοφοράκο, για να σκιαγραφήσουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ασχημη ψυχολογική του κατάσταση.

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια, μέσω της εξεταστικής Siemens για τις εξομολογήσεις του Καραμανλή σε δικά του πρόσωπα, τις οποίες διοχέτευε δημοσιογράφος-σπιούνος του περιβαλλοντος του, ο οποίος επί σειρά ετών ενημέρωνε "χαρτί και καλαμάρι" με ηλεκτρονικά και άλλα μηνύματα τον Χριστοφοράκο για την ψυχολογική κατάσταση του Καραμανλή, την καχυποψία του, τις ίντριγκες, τις σκέψεις που αυτός εξωτερίκευε στους συνεργάτες του αλλά και γενικά για εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες που σχετίζονταν με τη κυβερνητική δραστηριότητα. 
Ο Κωστας Καραμανλής μέσα από τα σημειώματα, παρουσιάζεται -από μια ακόμα πηγή- στα πρόθυρα νευρικής καταρρευσης και κατάθλιψης πολλές φορές, ενώ γίνεται εμφανές ότι του είχε ξεφύγει εντελώς η κατάσταση από ένα σημείο και έπειτα, με μόνιμη αντίδραση του να υποπτεύεται του πάντες. "Παντου μου σκαβουν το λακκο" αγαπούσε να λέει, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το δικό του φταίξιμο για την κατάσταση στην οποία έμπλεξε τον εαυτό του και τη χώρα μας.

Όλα αυτά ερχονται και δένουν με διάφορες πηγές που κατα καιρούς έχουν περιγράψει έναν κουρασμένο και παραδομένο άνθρωπο , όπως πχ ήταν οι δηλώσεις του Καραμανλή στον Χατζηνικολάου αλλά και οι πληροφορίες του Πρώτου Θεματος που πολλές φορές με αρθρα του έκανε λόγο για καταθλιψη αλλά και αλκοολισμό του πρώην Πρωθυπουργού, περιγράφοντας συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις. 
Όσον αφορά πάντως το δημοσιογράφο-αηδόνι φαινεται πολύ πιθανό να ήταν του λεγόμενου "συστηματος Ρουσσόπουλου" μιας και αναδύεται από τα ενημερωτικά σημειώματα του, μια θετική στάση απέναντι στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι και λογικό μιας και η πληροφόρηση που είχε ήταν εκ των έσω (πιό έσω δεν γινόταν). Εμάς παντως μας έρχονται αυθόρμητα (ας πουμε ... χωρίς συγκεκριμένο λόγο) δύο ονόματα ... ένα μεγαλοδημοσιογράφου (δεν θα πουμε τίποτα παραπάνω γιατι είναι παρεξηγιάρης) και άλλο ένα πολύ γνωστού δημοσιογράφου της έντυπης δημοσιογραφίας που έχει κατηγορηθεί από διάφορες πλευρές κατά καιρούς για εμπλοκή σε "συστήματα". 

Μεγαλύτερη πιθανότητα πάντως συγκεντρώνει η περιπτωση του να είναι κάποιος δημοσιογράφος σχετικά νεαρής ηλικίας γιατι η συγκεκριμένη ενημέρωση ήταν "ψιλοδουλειά" και για πολλά έτη, οπότε δεν ταιριάζει το προφίλ ενός μεγαλοδημοσιογράφου ... αν και δεν ξέρουμε τα διακυβεύματα της όλης κατάστασης, οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει κανεις κάποιον με σιγουριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :