Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το αντικαπιταλιστικό τείχος νέου τύπου, από τους FT Deutschland

Το αντικαπιταλιστικό προστατευτικό τείχος νέου τύπου θα μπορεί στη συνέχεια να προστατεύει μελλοντικά χώρες σαν την Τουρκία, το Αφγανιστάν ή το Ιράν από τη μολυσμένη Ευρωζώνη, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες νομισματικές διαβάσεις. Αποτελεί όμως πολιτικά διαφιλονικούμενο ζήτημα το αν θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για να πληρώνει κανείς μόνος του και φαρδιές χρηματικές λωρίδες.

Αργότερα ο φράχτης αναμένεται να επεκταθεί σε .................
.....................
όλη την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή ομάδα φύλαξης των συνόρων Frontex, μετά από πρόταση των Φιλελευθέρων, θα επιστρατεύσει για την κατασκευή του φράχτη γερμανούς μακροχρόνια ανέργους με επίδομα Hartz IV και ανέργους. Έτσι, θα έβρισκε αυτόματα απασχόληση και ο Γκουίντο Βεστερβέλλε, αμέσως μετά τις τοπικές εκλογές του Μαρτίου.

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής, το Ευρωκοινοβούλιο προτίθεται να ψηφίσει νέους κανόνες για τη μετανάστευση των Ευρωπαίων. Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτοί θα ισχύσουν αμέσως, χωρίς καθυστέρηση. Στο μέλλον, κάθε Ευρωπαίος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για άδεια μετανάστευσης στην οικονομική ζώνη, που δεν είναι ασφαλής βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πρώτοι πάντως θα επιτρέπεται να μεταναστεύουν οι συνταξιούχοι. Πριν φύγουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να ανταλλάξουν όλα τα ευρώ με ελεύθερα επιλεγόμενο από τη χώρα προορισμού συνάλλαγμα. Κέρματα του ευρώ δεν θα επιτρέπεται να εισάγονται σε ξένες χώρες ούτε σαν ‘σουβενίρ’.

Εν τω μεταξύ και ο τηλεοπτικός σταθμός RTL προγραμματίζει τώρα συνοριακό φράχτη, ώστε να εμποδίσει εργαζόμενους σαν τον Günther Jauch, να μεταναστεύσουν στη δημόσια τηλεόραση. Το κανάλι Sat 1, μετά την εμπειρία που είχε με τον Johannes B. Kerner θέλει να εμποδίσει να έλθουν σ’ αυτό και άλλοι παρουσιαστές των καναλιών ARD και ZDF.

Το ‘πρότζεκτ’ των Ελλήνων μπορεί να αποδείξει την αξία του και σε άλλα επίπεδα: Εξίσου μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας δίνουν οι ειδικοί και σε συνοριακούς φράχτες γύρω από ηφαίστεια και νησιά, τα οποία απειλούνται από υπερχείλιση υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :