Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η πρόταση της Mercedes - Benz για το μέλλον...!!!

Με οικολογικές ανησυχίες το φουτουριστικό Mercedes Biome Concept είναι ένα πρωτότυπο που δείχνει προς το μέλλον. Η γερμανική φίρμα το έφτιαξε για να μετάσχει στον διαγωνισμό σχεδιασμού που γίνεται στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και με αυτό κλέβει την παράσταση..............

..............Το πρωτότυπο της Mercedes, το Biome Concept, το οποίο αποκαλύφθηκε στην διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου  στο Λος Άντζελες-, είναι ένα πρωτότυπο που σχεδιάσθηκε για να καλύπτει τέσσερις βασικές παραμέτρους: Πρώτον να μπορεί να φιλοξενήσει με τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας και άνεσης μέχρι τέσσερις επιβάτες. Δεύτερον, το βάρος του να μην ξεπερνά τα 454 κιλά. Τρίτον, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον με την χρήση οικολογικών υλικών και τις εκπομπές μηδενικών ρύπων. Και, Τέταρτον, όλα τα παραπάνω να συνδυάζονται με υψηλό επίπεδο οδήγησης.






Το νέο concept της Mercedes Benz διαθέτει εξαιρετικά πρωτότυπη εμφάνιση. Και τον σχεδιασμό του υπογράφει ο Hubert Lee. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται πίσω από ένα άλλο εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν η Mercedes, το F800 αλλά το δεύτερης γενιάς CLS.

Το Biome, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο – σεμινάριο σε ότι αφορά την οικολογική του διάσταση. Και αυτό γιατί κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια την οποία μπορεί να αποθηκεύσει με την μορφή ενός υγρού που ονομάζεται "BioNectar 4534".
Η γερμανική φίρμα για την ανάπτυξη του συστήματος κίνησης του Biome υποστηρίζει πως αντέγραψε τον τρόπο ανάπτυξης των φυτών.
Το γερμανικό concept είναι κατασκευασμένο από οργανικά υλικά, με αποτέλεσμα το βάρος του να μην ξεπερνά τον μισό τόνο.




Το Biome κατασκευάσθηκε από την Mercedes προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό σχεδιασμού “Los Angeles Design Challenge”, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.
Παράλληλα με το Biome Concept (ήταν το μόνο σε κανονική κλίμακα 1:1) παρουσιάσθηκαν επίσης το Maybach DRS Concept και το Smart 454 Weight-Watch. Το Maybach DRS Concept, είναι ένα 4θέσιο όχημα με 2 τροχούς. Το Smart 454 Weight-Watch, παραπέμπει σε buggy με φουτουριστική εμφάνιση.






Δεν υπάρχουν σχόλια :