Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει…

Λίγη ώρα πριν το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19:30 – Novasports1) και το sday.gr σας βάζει στο κλίμα. Διαβάστε τα τελευταία νέα των δυο αντιπάλων, πριν από τη μεταξύ τους «μάχη». Ποιά τα πλάνα και τα... τρικ Χιμένεθ και Βαλβέρδε. ..............

................Νίκη για… αλλαγή

Επιτακτική ανάγκη είναι η νίκη για την ΑΕΚ, που απόψε (19: 30, Novasports 1) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» θέλει του τρεις βαθμούς για να αντιστρέψει το κλίμα των τελευταίων ημερών, αλλά και για να μην απομακρυνθεί πολύ από την κορυφή.

«Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Μόνο με νίκη θα το πετύχουμε. Θέλω να είστε μαχητές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη. Είναι απαραίτητο να μειώσουμε την απόσταση και να μπούμε στον Δεκέμβριο έχοντας στόχους και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλω να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ζητάω τουλάχιστον να προσπαθείτε. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε, να δείξουμε ότι θέλουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και ότι δεν αξίζουμε να είμαστε τόσο πίσω. Παλέψτε για τη νίκη», τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του.

Τα πλάνα του Μανόλο

Στην αποστολή για το ντέρμπι βρίσκονται τελικά οι Ισμαέλ Μπλάνκο και Σεμπάστιαν Σάχα. Οι δύο Αργεντινοί δεν ήθελαν να απουσιάζουν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και έτσι θα δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα εκτός θα είναι οι τραυματίες Τζεμπούρ, Πατσατζόγλου και Καφές (είναι και τιμωρημένος).

Αίνιγμα αποτελεί το σύστημα που θα παρατάξει την «Ένωση» ο Χιμένεθ. Αν δηλαδή θα προτιμήσει το 4-3-3 η το καθιερωμένο 4-2-3-1.

Στην πρώτη περίπτωση, την τετράδα της άμυνας, μπροστά από τον Σάχα, θα αποτελούν οι Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας και Καράμπελας από δεξιά προς τα αριστερά, έχοντας μπροστά τους τον Μάκο, τον Ντιόπ και τον Λαγό, ενώ οι Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλος θα αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Σε αυτό το σχήμα οι Λαγός και Μπερνς θα έχουν καθήκον να βοηθούν τα πλάγια μπακ στο μαρκάρισμα των ακραίων μεσοεπιθετικών των «ερυθρόλευκων». Αν προτιμηθεί το 4-2-3-1, η μοναδική αλλαγή στην άμυνα θα είναι αυτή του Λαγού αντί του Καράμπελα, ενώ πίσω από τον φορ που θα είναι ο Μπλάνκο θα βρίσκονται οι Σκόκο, Μπερνς και Λυμπερόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Νασούτι, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Αργυρίου, Έντερ, Γκέντσογλου και Φροξυλιάς, ενώ εκτός έμειναν ο ανέτοιμος Γεωργέας και ο Νταντόμο.



Κλειστά χαρτιά

Κλειστά τα χαρτιά του κράτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει τον Ολυμπιακό στο αποψινό αγώνα (19:30. Novasports 1) κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Βάσκος τεχνικός είναι πιθανό να επιλέξει το σχήμα που συνήθως χρησιμοποιεί. Γνωρίζει την κρισιμότητα του παιχνιδιού, διότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φύγει με το «τρίποντο» τότε θα αποκτήσει απόσταση 6 βαθμών από τους διώκτες του. Ο 46χρονος προπονητής για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πήρε στην αποστολή όλα τα «όπλα» που διαθέτει στην επίθεση.

Ο Βαλβέρδε είναι πιθανό να παρατάξει την ομάδα ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πάρντο. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλο, Ποτουρίδη. Στον άξονα θα αγωνιστούν Ουρτάδο, Ντουντού, δεξιά μάλλον θα προτιμηθεί ο Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη (ο Δανός είναι σε καλή κατάσταση), αριστερά θα βρίσκεται ο Ριέρα, ενδιάμεσος θα είναι ο Φουστέρ και στην κορυφή ο Μιραλάς.

Στην αποστολή θα βρίσκονται οι Πάντελιτς, Μήτρογλου, Νέμεθ, που μπορούν να δώσουν λύση στην επίθεση, ενώ αντίθετα δεν θα υπάρχει κάποιος «καθαρός» αμυντικός στον πάγκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε μαζί στην επίθεση Πάντελιτς-Μιραλάς. Ωστόσο είναι γνωστό πως στα ντέρμπι εκτός έδρας δεν συνηθίζει να παίζει με τόσο επιθετικούς προσανατολισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :