Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ποιοί είναι οι φασίστες;

Οι αιμοβόροι σκίνχεντς που στρατολογούν μαθητές
Στάζουν αίμα και μίσος τα παντός είδους μηνύματα των μελών των φασιστικών ομάδων που δρουν σε ολόκληρη τη χώρα. Με κοινό παρονομαστή τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, νεόκοπες ομάδες, αλλά και παλαιότερες οργανώνονται ηλεκτρονικά και δρουν στις γειτονιές της χώρας. 
Δεν είναι τυχαίο που για μεγάλο χρονικό διάστημα η «ΧΑ» ήταν .............
...............
εκτός νόμου, αφού οι μισαλλόδοξες πρακτικές της την είχαν κατατάξει στις επικίνδυνες για τη δημόσια κοινωνική ζωή οργανώσεις.
Χαρακτηριστική της... ιστορίας των νεοναζί στην Ελλάδα είναι η υπόθεση του «Περίανδρου». Τον Ιούνιο του 1998 ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Δημήτρης Κουσουρής είχε υποστεί πολλαπλά χτυπήματα από ακροδεξιούς, με επικεφαλής τον κατά κόσμον Αντώνη Ανδριτσόπουλο και τη συμμορία του. Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον «Περίανδρο»σε κάθειρξη 12 ετών, απόφαση που επικυρώθηκε πρόσφατα στο Εφετείο.
Πολλές ακόμη επιθέσεις με στόχο καταστήματα (πχ. βιβλιοπωλεία), στέκια αριστεριστών και πρόσωπα έλαβαν χώρα τα χρόνια που ακολούθησαν. Με την ανοχή και των Αρχών -η Αστυνομία τις περισσότερες φορές «καθυστερούσε» να δράσει- η «ΧΑ» συνέχιζε την τακτική εκφοβισμού και «τρομοκρατίας».
Η κινητικότητα στο μεταναστευτικό ενεργοποίησε ξανά τα βίαια ένστικτα των φανατικών. Τα νεοφασιστοειδή έσπευσαν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την «αγανάκτηση» των απλών πολιτών, καλώντας απροκάλυπτα «κάθε Ελληνα πατριώτη να δράσει κατά των ξένων», αρνούμενοι φυσικά την ευθύνη των επιθέσεων. Στόχος των εγκληματιών νεαρών που δρουν πια σε μικρές, αλλά οργανωμένες ομάδες δεν είναι μόνον οι μετανάστες, αλλά και αυτοί που στο φανατισμένο τους μυαλό ταυτίζονται με το «σύστημα», την «υποδούλωση της Ελλάδας» και την «ξέφρενη παγκοσμιοποίηση». Οι ακροδεξιές οργανώσεις έχουν σκοπό «την πρακτική δράση», σε αντίθεση με τη «θεωρητικούρα» των παλαιότερων ρατσιστικών ομάδων.
Το λουκΗ εμφάνισή τους ποικίλλει. Κάποια μέλη έχουν ξυρισμένα κεφάλια σύμφωνα με το πρότυπο των πρώτων διδαξάντων σκίνχεντς. Αυτοί είναι οι «εθνικόφρονες», οι ιδεολόγοι, που στα βήματα της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν δράση. Υπάρχουν και άλλοι, που έχουν «μπερδέψει»τα εθνικιστικά σύμβολα με τον Τσε Γκεβάρα!
«Οι παρέες αυτές λειτουργούν περισσότερο ''επικοινωνιακά'', αλλά χωρίς το ιδεολογικό και θεωρητικό υπόβαθρο των γνωστών φασιστο-ομάδων. Στη λογική της επίσημης ακροδεξιάς, τα μέλη τους επιτίθενται απροκάλυπτα σε μετανάστες, αλλά είναι πιο προσεκτικοί όταν πρόκειται για Ελληνες» εξηγεί ο Θανάσης Κούρκουλας από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Οι ακροδεξιοί φανατίζουν κι επιστρατεύουν νέα παιδιά μιλώντας τους για την «ανωτερότητα της ελληνικής φυλής». Νεαροί σκίνχεντες έχουν θεαθεί έξω από σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών να στρατολογούν μαθητές...
Η... ψυχή
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θεωρείται ιδρυτής της οργάνωσης. Σε ηλικία μόλις 16 ετών εντάχθηκε στο «Κόμμα της 4ης Αυγούστου», το οποίο είχε ιδρύσει ο Κώστας Πλεύρης.
Συνελήφθη για πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου 1974 έξω από την αγγλική πρεσβεία. Τα Χριστούγεννα του 1976 προφυλακίστηκε για επεισόδια στην κηδεία του αστυνομικού Βαγγέλη Μάλλιου. Σε αυτούς τους δύο μήνες που έμεινε στον Κορυδαλλό γνώρισε τους πρωταιτίους της απριλιανής χούντας.
Το 1984 αναλαμβάνει αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, κατόπιν προσωπικής εντολής του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
Το 1993 εκδίδει την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :