Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συγκλονιστική η παρουσία του Ρεθεμνιώτικου Λαού που δήλωσε δυνατό «παρών» στη «Μάχη για την Κρήτη»!!! [όλη η εκδήλωση σε video]

Η εικόνα και ο ήχος του βίντεο, και πολύ περισσότερο η στατική εικόνα της φωτογραφίας, δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα συναισθήματα, τον επινίκιο ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα του δημοκρατικού Ρεθεμνιώτικου Λαού που παραβρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην παρουσίαση των υποψηφίων του Νομού Ρεθύμνου με το συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη».
Η μεγάλη και όμορφη αίθουσα του... Ωδείου της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου ήταν κατάμεστη, ενώ πολλοί παρέμειναν συνωστισμένοι στην είσοδο του χώρου και ακόμη περισσότεροι απ’ έξω… Αλλά το πλήθος -που αυτόν τον καιρό, με την κρίση και την απαξίωση της πολιτικής, δυσκολεύεται ακόμη και το… ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει στην Κρήτη!- είναι μόνο η μία παράμετρος του μηνύματος Νίκης που έστειλε το Ρέθυμνο για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Γιαννουλάκη και τους εκλεκτούς συνυποψηφίους του. Το κυριώτερο είναι το συναίσθημα, η μπέσα, η βουλή των Ρεθεμνιωτών να καταστήσουν τη «Μάχη για την Κρήτη» την απαρχή ενός ωραίου κινηματικού αγώνα με ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις που θα μεταλαμπαδευτεί σε όλη την Ελλάδα. Ενός αγώνα που κυοφορεί ευεργετικές πολιτικές εξελίξεις για το συνολικό δημόσιο βίο της χώρας μας.
Μπορεί να φαίνεται μικρόψυχο, όμως αξίζει να υπενθυμίσουμε την παταγώδη αποτυχία και «ατμόσφαιρα μνημοσύνου» (όπως θυμόσοφα σχολίασαν οι Ρεθεμνιώτες…) που επικράτησε στην αντίστοιχη παρουσίαση των σαμαρικών υποψηφίων του Γιάννη Πλακιωτάκη στο Ρέθυμνο… Χωρίς ανοικτή συγκέντρωση, χωρίς να τολμήσουν καν να απευθυνθούν με γενικό κάλεσμα στον Ελεύθερο και Περήφανο Κρητικό Λαό, που έχει αντιληφθεί πλέον τη δολιότητα (και κυρίως το «αντιμητσοτακικό», «αντιντορικό» και αντιφιλελεύθερο πνεύμα) του ψηφοδελτίου της ΝΝΔ του Σαμαρά στο νησί τους… Ιδιαίτερα, μετά την τελευταία αναιδή και επαίσχυντη στάση της ηγεσίας της ΝΝΔ απέναντι στον ιστορικό Ηγέτη της Παράταξης, τον Κρητικό Κώστα Μητσοτάκη, η Κρήτη «βράζει» κυριολεκτικά για το Σαμαρά και τους λιγοστούς εντόπιους «νεροκουβαλητές» του!
Χαρακτηριστική είναι και η απόλυτη απαξίωση και αποδυνάμωση του κύρους και της επιρροής του Κεφαλογιαννέϊκου (του πρώην Βουλευτή Γιάννη, του αδελφού του Αχιλλέα και της θυγατέρας του, βουλευτού Όλγας) που δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους… συγγενείς και συγχωριανούς τους να σκύψουν το κεφάλι στο Σαμαρά και τη Λαϊκίστικη Ακροδεξιά του! Η λεβέντικη μορφή του Ανωγειανού παπά Αντρέα Κεφαλογιάννη δέσποζε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του Ωδείου, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να κατευθυνθεί προς το μέρος του και να τον χαιρετίσει με θερμότητα, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.
Ανάλογο σοβαρό πλήγμα έχουν υποστεί και οι Κεφαλογιάννηδες του Ηρακλείου με την υποψηφιότητα στο συνδυασμό της «Μάχης για την Κρήτη» του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, στενότατου συγγενή του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη… Φυσικά, το ζήτημα δεν είναι «οικογενειακό», αλλά βαθύτατα πολιτικό. Επειδή όμως, κάποιοι αντιμετωπίζουν με υπεροψία τους Ρεθεμνιώτες -πιστεύοντας και διαδίδοντας πως τους «έχουν στο τσεπάκι τους» και ότι «το Ρέθυμνο τους ανήκει»!...!- καλό είναι να γίνονται αυτές οι επισημάνσεις. Άλλωστε το κεντρικό σύνθημα της «Μάχης για την Κρήτη» είναι «Ελεύθερα και Περήφανα», έτσι όμως αρμόζει στη Λεβεντογέννα και τα παιδιά της!
Αξιοσημείωτη, φυσικά, η παρουσία στην εκδήλωση και των Ανεξάρτητων Βουλευτών, Κώστα Κιλτίδη (Κιλκίς) και Χρήστου Μαρκογιαννάκη (Χανίων). Μάλιστα, ο κ. Κιλτίδης έτυχε συγκινητικής υποδοχής, αγάπης και επευφημιών από τους φιλόξενους Ρεθεμνιώτες, που αναγνώρισαν στο πρόσωπό του ένα άξιο τέκνο της αδελφής Μακεδονικής Γης, ένα παλικάρι που συκοφαντήθηκε αλλά και δικαιώθηκε πανηγυρικά, κόντρα στις ιταμές επιδιώξεις της σημερινής προδοτικής ηγεσίας της ΝΝΔ και των… αλησμόνητων Συμπιλίδηδων…
Τέλος, εντυπωσιακή και εμπνευσμένη από το “I have a dream” του Martin Luther King ήταν η ομιλία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία όμως θα αναρτήσουμε σε βίντεο αργότερα.

Δείτε το πρώτο βίντεο από την εκδήλωση. Τα υπόλοιπα, καθώς και την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, θα τα αναρτήσουμε στη διάρκεια της ημέρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :