Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η βασίλισσα Ελισάβετ ματαίωσε τη χριστουγεννιάτικη δεξίωση λόγω της κρίσης

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ματαίωσε την προγραμματισμένη δεξίωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ που γίνεται πριν από τα Χριστούγεννα, κρίνοντας ότι θα ήταν άτοπο να γίνει σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς. ..........

......................Η βασιλική οικογένεια πιστεύει ότι η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, τα έξοδα για την οποία καταβάλλει η ίδια η Βασίλισσα και γίνεται συνήθως κάθε δύο χρόνια, δεν αρμόζει στη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο, κατά την οποία οι Βρετανοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις βαθειές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχουν στόχο να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

«Η βασίλισσα συνειδητοποιεί στο έπακρο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του παλατιού.

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της 13ης Δεκεμβρίου στο Μπάκιγχαμ, συνολικού κόστους 50.000 στερλινών, αναμένονταν 1.200 προσκεκλημένοι.

«Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι να ακυρώνεται το πάρτι», δηλώνει ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, στη Sun. «Έχουμε όλοι καταστεναχωρηθεί γιατί είναι μια σπουδαία νύχτα κατά την οποία όλοι ξεφαντώνουν», προσέθεσε ο ίδιος και κατέληξε: Στο πάρτι αυτό «είναι φυσιολογικό να δεις τη Βασίλισσα να χορεύει με έναν υπηρέτη ή τον πρίγκιπα Φίλιππο να χορεύει βαλς με μια υπηρέτρια».

/ / Η Καθημερινή / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :